Aktualizované Barbara Dallosová Správy Video

Bezplatné testovanie v Žiari: Vybavia vás na týchto miestach v týchto časoch, VIDEO

Potrebujete negatívny výsledok antigénového testu do práce či z iných dôvodov? V Žiari vám spravia odber na troch miestach.

Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Od pondelka sa v 25 okresoch na Slovensku otvorili odberové miesta, v ktorých sa bude možné dobrovoľne otestovať na ochorenie COVID-19. Prevádzkuje ich Hasičský a záchranný zbor (HaZZ). Informoval o tom minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Odberné miesta na antigénové testovanie obyvateľov „zelených okresov“ budú prevažne na hasičských staniciach okresných riaditeľstiev HaZZ, odbery budú vykonávať hasičskí záchranári.

V Žiari nad Hronom sa podľa prednostu Okresného úradu Michala Zdychu otvárajú celkom tri odberné miesta.

Miesto v hasičskej stanici na ulici SNP 127 je k dispozícii od 12.00 do 20.00 hod. a miesto v areáli nemocnice na Sládkovičovej 11 funguje denne od 13.00 do 16.00 hod. V spolupráci so Slovenským červeným krížom sa bude testovať aj v priestoroch Radničnej reštaurácie (v bielom dome), a to od 9.00 do 13.00 hod. počas pracovných dní. Na odbery nie je potrebné objednať sa.

„Mobilné odberové miesto sa nachádza naľavo od vstupu do areálu nemocnice, z opačnej strany budovy, kde sa vykonáva aj predpoludňajšie PCR testovanie. Odbery sa uskutočňujú cez okienko,“ doplnila k odberovému miestu v areáli nemocnice hovorkyňa siete Svet zdravia Jana Fedáková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM