Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Big Air novinka na FOTKÁCH: Takýto skokanský mostík v Kremnici ešte nebol!

Na kremnické námestie doviezli stovky kubíkov snehu, práce na skoku finišujú. Mostík pre freestyle jazdcov ale nie je tam, kde by ste ho čakali..

Ilustračný obrázok k článku Big Air novinka na FOTKÁCH: Takýto skokanský mostík v Kremnici ešte nebol!
10
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Kremnica sa po roku opäť stane dejiskom freestyle snowboard a freeski show Big Air v meste. Ako už býva zvykom, na Štefánikovom námestí v historickom centre mesta pribudol skokanský mostík, na ktorom sa predvedú jazdci. Už na prvý pohľad je ale zrejmé, že niečo je inak než po minulé roky.

Mostík po novom

Niekoľkometrový mostík býval obvykle situovaný uprostred námestia, tento rok ústi spomedzi budovy radnice a vedľajšieho meštianskeho domu. Jazdci budú teda doslova vylietať z historickej zástavby smerom na námestie.

,,To, ako je postavený mostík, je tento rok novinka. Už dlhšie sme premýšľali, že ho umiestnime takto, ak sa to ujme, môže viesť spoza budov aj v budúcich ročníkoch," hovorí o desaťmetrovom mostíku v mene organizátorov Ondrej Horváth.

Práce na mostíku finišujú, aj tento rok bolo ale potrebné prírode trošku dopomôcť. „Okrem zasnežovania námestia sme sneh museli dovážať z neďalekého lyžiarskeho strediska. Za dva dni sme na Štefánikovo námestie navozili asi 800 kubíkov snehu, čo je viac ako 40 tatroviek,“ vysvetlil Róbert Mutňanský z OZ FRST Crew.

Zahraniční jazdci

Okrem mostíka, ktorý bude dejiskom celej exhibície, hlási Big Air novinky aj v zložení jadzcov. V Kremnici sa totiž premiérovo predvedú jazdci spoza hraníc Európy. Ako avizujú organizátori, do našich končín majú namierené snowboardisti a lyžiari zo Slovenska, Česka, Rakúska, Poľska, Maďarska, Litvy, Slovinska, Fínska a Kanady.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM