Barbara Dallosová Kultúra Rôzne Správy

Bláznivé žiarske duo sa pustilo do nakrúcania: Lolo a Piškót s novými VIDEAMI

Dvojica žiarskych muzikantov robí hudbu pre deti v prestrojení. Najnovšie sa chalani vybrali nakrúcať do pôsobivej štiavnickej prírody. Pozrite si výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Bláznivé žiarske duo sa pustilo do nakrúcania: Lolo a Piškót s novými VIDEAMI
Zdroj: Lolo a Piškót

Za farbami hýriacimi postavičkami škriatkov, ktoré deti poznajú ako Lola a Piškóta, sa ukrýva dvojica žiarskych muzikantov. Matúš Holečka a Ján Tomasovits robia pesničky pre deti už päť rokov, doposiaľ však skladby nemali videoklipy.

Natáčanie v štiavnickej prírode

,,Sme veľmi radi, že po toľkých rokoch lietania s bocianom Jánom po všetkých slovenských i českých mestách sa nám konečne podarilo na chvíľu zastaviť a nahrať pre detičky aj videá k ich obľúbeným pesničkám. Natáčali sme ich v nádhernom prostredí chránenej krajinnej oblasti Štiavnických vrchov aj s našimi detskými kamarátmi. V spolupráci s kameramanom Petrom Balentom z Cesar Production vznikli milé, úsmevné a farebné videjká bez okázalých „hollywoodskych“ trikov. Presne tak ako sme to chceli. Len čistá sranda," hovorí prvý zo škriatkov Lolo.

,,Najprv sme sa rozhodli zverejniť najobľúbenejšie skladby detí z nášho prvého programu Straši ZOO ako sú Bocian Ján, Kamyšky, Maco Laco a Rozmaznané prasiatko," dodáva druhý z dvojice populárnych škriatkov Piškót s tým, že už teraz sú v pláne ďalšie klipy.

Hudobníci v prestrojení i v civile

Dvojica hudobníkov je zároveň autorskou dvojicou a hudbu ku všetkým pesničkám si chalani skladali sami. Obaja aktéri majú aj svoje ďalšie hudobné projekty. Zatiaľ čo Matúš Holečka alias Lolo je muzikantom vo folkrockovej formácii Janko Kulich & Kolegium a gitaristom v rockovej skupine Skrat f štrku, Ján Tomasovits alias Piškót je basgitaristom v punkovej skupine Adam Baran & The Outsiders. Texty všetkých pesničiek pre deti napísal pesničkár Janko Kulich a hudobnú stránku skladieb dotvoril známy klavírista Juro Haško (Sto múch, Radošinské naivné divadlo).

Pozrite si jedno z nových videí dvojice k pesničke Bocian Ján v galérii pod článkom.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM