Barbara Dallosová Správy

Bývalý viceprimátor má nový flek: Igor Kríž bude šéfovať škole, ako miesto získal?

Niekdajší zástupca primátorky Kremnice Igor Kríž bol po neúspešnej kandidatúre na prvého muža mesta bez práce. Teraz zasadne na riaditeľskú stoličku Základnej školy na Angyalovej ulici. Čítajte, s kým súperil o túto pozíciu a čo na jej získanie hovorí.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý viceprimátor má nový flek: Igor Kríž bude šéfovať škole, ako miesto získal?
Zdroj: Dnes24.sk

Igor Kríž už v minulosti sedel na stoličke zástupcu riaditeľky na jednej z kremnických základiek. Vyštudovaný učiteľ potom pôsobil i na mestskom úrade, ako vedúci odboru školstva kultúry a športu, prednosta a neskôr i viceprimátor. V posledných komunálnych voľbách kandidoval i na post primátora Kremnice, kde ho len o niekoľko hlasov predbehol súčasný primátor Alexander Ferenčík. Už krátko po voľbách to medzi úradujúcim primátorom Ferenčíkom a Igorom Krížom zaškrípalo, čítajte TU. Ako potvrdil sám Kríž, niekoľko mesiacov po novembrových voľbách bol bez práce.

Uchádzači boli traja

Výberové konanie na miesto riaditeľa školy vypísala kremnická radnica z dôvodu skončenia funkčného obdobia súčasného riaditeľa Petra Plankenbüchlera.

,,Výberové konanie realizovala odborná komisia, zložená z členov rady školy, zástupcu odbora školstva Okresného úradu v Banskej Bystrici a zástupcu Štátnej školskej inšpekcie. O pracovnú pozíciu sa uchádzali súčasný riaditeľ Peter Plankenbüchler, Igor Kríž a Ivana Horváthová, ktorá na tejto škole učí," uviedla vedúca oddelenia školstva, kultúry a športu na Mestskom úrade v Kremnici Hana Zlatošová.

Podľa Zlatošovej by sa mal Kríž oficiálne ujať riaditeľskej stoličky základnej školy na Angyalovaj ujať od 1. júla 2015.

Je to môj posun ďalej, hovorí Kríž

Igor Kríž, ktorý má pedagogickú kvalifikáciu pre 1 – 4 ročník základných škôl hovorí, že do vedenia školy má čo priniesť.

,,Som samozrejme rád, že som získal túto pracovnú pozíciu. Je to môj profesionálny posun ďalej, posledné mesiace som bol nezamestnaný. Ja som vyštudovaný pedagóg a okrem toho, pri práci na mestskom úrade som ako prednosta i vedúci oddelenia školstva získal aj isté manažérske zručnosti, ktoré chcem v tejto práci uplatniť," hovorí o svojej novej práci bývalý viceprimátor.

Na otázku, ako vyzerala jeho koncepcia vedenia školy, ktorá presvedčila odbornú komisiu, reagoval: ,,Áno, do výberového konania sme museli ísť s istou koncepciou, ako školu viesť. Gro tej mojej bolo, že chcem aby táto škola, okrem toho, že leží takmer v centre mesta, bola i centrom poznania, umenia a športu. Aby to nebola len škola kam chodia detičky doobeda radi, ale aby sme tam dotiahli i verejnosť a rodičov," dodáva budúci riaditeľ školy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM