Ľudovít Havra Futbal

Čaká nás futbalový 8. máj: Pozrite si prehľad

Pozrite si prehľad futbalových stretnutí dospelých, ktoré sa odohrajú 8. mája v našom regióne. Diváci a fanúšikovia môžu sledovať 16 zápasov, v ktorých budú kluby III. ligy, IV. ligy, V. ligy, I. triedy a II. triedy bojovať o body s cieľom vylepšiť si postavenie v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás futbalový 8. máj: Pozrite si prehľad
Foto: Karol Krist / Zdroj: Dnes24.sk

III. LIGA VÝCHOD

Dohrávka 17. kola – 8.5.13 17:00

FC Tatran Prešov B (12) – Pohronie A (1)

Pohronie A po domácej prehre s Duklou Banská Bystrica v pomere 2:4 vycestuje do Prešova, ktorý v poslednom zápase tiež prehral tesne 1:2 v Lipanoch. Chlapci z Pohronia majú na čele tabuľky momentálne 7-bodový náskok a zápas k dobru pred Duklou Banská Bystrica.

MAJSTROVSTVÁ REGIÓNU STRED

Predohrávka 30. kola – 8.5.13 10:30

Kalinovo (2) – Banská Štiavnica (12)

Liptovská Štiavnica (6) – Nová Baňa (10)

Brusno (4) – Pohronie B (13)

Banskú Štiavnicu aj Pohronie B čakajú ťažkí súperi z popredia ligovej tabuľky, ale ani Nová Baňa to nebude mať ľahké v Liptovskej Štiavnici. Pohronie B doma prehralo dôležitý zápas s Tisovcom 1:4, Nová Baňa v divokej prestrelke remizovala 4:4 s Dolnou Tížinou a Banská Štiavnica tesne prehrala 1:2 v zápase so silnou Čadcou. Ani jeden z klubov z nášho regiónu teda nebodoval naplno, čo sa budú usilovať v predohrávke 30. kola zmeniť.

IV. LIGA JUH

Dohrávka 15. kola – 8.5.13 10:30

Veľký Krtíš (8) – Žarnovica (3)

JUPIE BB (10) – Štiavnické Bane (7)

Žarnovica aj Štiavnické Bane vyšili s posledných zápasov víťazne, keď Žarnovica vyhrala 2:1 s Jesenským a rovnakým výsledkom v prospech domácich skončil aj zápas Štiavnické Bane vs. Tachty. Oba kluby si v prípade výhry môžu polepšiť o jednu priečku. Štiavnické Bane môžu byť šieste a Žarnovica už na 2. mieste ligovej tabuľky.

V. LIGA SKUPINA C

Dohrávka 15. kola – 8.5.13 10:30

Krupina (6) – Hliník nad Hronom (12)

Veľká Lehota (14) – Šálková (9)

Hliník bude bojovať o body v Krupine a Veľká Lehota privíta doma Šálkovú. Oba kluby vyšli v posledných zápasoch gólovo naprázdno, keďže Hliník uhral doma bezgólovú remízu s Jasením a Veľká Lehota prehrala tesne 0:1 s lídrom súťaže z Detvy. Ak však chcú obaja pomýšľať na udržanie v súťaži, musia zbierať body už v každom ligovom zápase.

I. TRIEDA

Dohrávka 15. kola – 8.5.13 17:00

Župkov (8) – Bzenica (14)

Lovčica-Trubín (11) – Lovča (6)

Slaská (3) – Lutila (4)

Kremnica (7) – Voznica (9)

Brehy (10) – Horná Ves (2)

Rudno nad Hronom (12) – Stará Kremnička (13)

Repište (1) – Hodruša-Hámre (5)

V prvej triede sa odohrá niekoľko zaujímavých zápasov. Župkov bude chcieť odčiniť nečakanú prehru v Starej Kremničke a Bzenica bude chcieť konečne vyhrať. Lovčica zatiaľ na jar neprehrala, ale tri-krát vrátane posledného zápasu remizovala, kým Lovča posledné dva zápasy prehrala a navyše utŕžila vysokú porážku 1:8 v Hornej Vsi. Zápas kola sa odohrá v Slaskej, ktorá predchádzajúce kolo ukončila sériu bez prehry v Repišti a tentokrát bude hostiť ďalšieho ťažkého súpera z Lutily. Tá sa však v posledných zápasoch dosť trápi, keďže oba prehrala a strelila iba jeden gól. Kremnica si na jar zatiaľ poradila s každým súperom okrem Repišťa a rovnako si bude chcieť počínať aj proti Voznici, ktorá na jar vyhrala iba jeden zápas v minulom kole proti Lutile. Brehy v posledných troch zápasov vybojovali chvályhodných 7 bodov, ale tentokrát budú stáť proti rozbehnutej Hornej Vsi, ktorá v posledných dvoch zápasoch nastrieľala tiež chvályhodných 13 gólov a navyše na jar ešte neprehrala. V Rudne uvidíme tabuľkové derby dvoch trápiacich sa klubov. Kým však domáci ešte na jar nezískali ani bod, Kremnička v poslednom zápase bodovala naplno so Župkovom. A zatiaľ bezchybný líder súťaže privíta doma Hodrušu, ktorá na jar odohrala 4 vyrovnané zápasy so ziskom 5 bodov.

II. TRIEDA SEVER

Dohrávka 16. kola – 8.5.13 15:00

Krahule (4) – Nevoľné (11)

V II. triede sa odohrá 8. mája len jeden zápas na severe, v ktorom nabudené Krahule po jednoznačnom víťazstve 7:0 s Hronskou Dúbravou hosťujú posledné Nevoľné. Hostia však na jar aj napriek poslednému miestu predvádzajú sympatické výkony, keď z troch zápasov iba raz prehrali a dvakrát sa tešili z víťazstva.

Poznámka: V zátvorkách pri kluboch je uvedené ich aktuálne umiestnenie v tabuľke.

Foto: Karol Krist

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM