Ľudovít Havra Futbal

Čaká nás futbalový víkend: Pozrite si prehľad

Pozrite si prehľad futbalových stretnutí dospelých, ktoré sa odohrajú tento víkend v našom regióne. Diváci a fanúšikovia môžu sledovať 24 zápasov, v ktorých budú kluby III. ligy, IV. ligy, V. ligy, I. triedy a II. triedy bojovať o body s cieľom vylepšiť si postavenie v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás futbalový víkend: Pozrite si prehľad
Foto: Karol Krist / Zdroj: Dnes24.sk

III. LIGA VÝCHOD

25. kolo – 12.5.13 16:30

Pohronie A (1) – Odeva Lipany (3)

V tretej lige Pohronie privíta na domácom trávniku ťažkého súpera z tretieho miesta ligovej tabuľky ŠK Odeva Lipany. Náskok domácich na čele tabuľky sa po poslednom kole zvýšil na 10 bodov, keďže rival z Banskej Bystrice prekvapivo zaváhal v Spišskej Novej Vsi, kde prehral 0:1. Pohronie bolo úspešné a z Prešova odchádzalo s plným bodovým ziskom. Do konca súťaže zostáva 7. kôl a Pohronie je na najlepšej ceste k zisku titulu.

MAJSTROVSTVÁ REGIÓNU STRED

23. kolo – 12.5.13 16:30

Nová Baňa (11) – MFK Banská Bystrica (10)

Dolná Tížina (4) – Pohronie B (13)

Banská Štiavnica (12) – Lokomotíva Zvolen (16)

Novú Baňu čaká tabuľkové derby s MFK Banská Bystrica, Pohronie B si zmeria sily s Dolnou Tížinou a Banská Štiavnica bude chcieť naplno bodovať s posledným Zvolenom. Nová Baňa posledné 3 zápasy neprehrala, o čo sa bude usilovať aj v nedeľnom zápase. Pohronie B vyhralo na jar len jeden zápas, v ktorom získalo aj jediné jarné body a Banská Štiavnica s výborným kapitánom Kminiakom prežíva posledné 3 zápasy hernú krízu, ktorú sa bude snažiť s outsiderom súťaže ukončiť.

IV. LIGA JUH

21. kolo – 12.5.13 16:30

Žarnovica (3) – Revúca (10)

Málinec (6) – Štiavnické Bane (7)

Žarnovica, ktorá nastrieľala na jar úctyhodných 19 gólov bude chcieť ich počet zvýšiť v domácom zápase s Revúcou a Štiavnické Bane, ktoré ťahajú 3-zápasovú víťaznú sériu vycestujú do Málinca. Žarnovica útočí na 2. priečku ligovej tabuľky, čo by sa jej v prípade víťazstva mohlo podariť. Štiavnické Bane si môžu tiež vylepšiť postavenie v tabuľke a predbehnúť v nej práve nedeľného súpera z Málinca.

V. LIGA SKUPINA C

21. kolo – 12.5.13 16:30

Hliník nad Hronom (12) – Šalková (8)

Veľká Lehota (14) – Hrochoť (6)

Hliník nad Hronom aj Veľká Lehotu čakajú dôležité domáce zápasy so Šalkovou a Hrochoťom, pretože ak sa chcú udržať v súťaži, mali by začať zbierať body, čo platí hlavne pre poslednú Veľkú Lehotu. Oba celky totiž na jar vyhrali len po jednom zápase a celkovo sa im podarilo vybojovať len 4 body. Veľká Lehota porazila Slovenskú Ľupču a remizovala s Jasením, Hliník ukradol všetky body práve Veľkej Lehote a tiež remizoval s Jasením.

I. TRIEDA

21. kolo – 12.5.13 16:30

Voznica (8) – Bzenica (14)

Lutila (4) – Horná Ves (2)

Lovča (7) – Stará Kremnička (13)

Župkov (5) – Hodruša-Hámre (6)

Lovčica-Trubín (11) – Repište (1)

Slaská (3) – Rudno nad Hronom (12) (sobota)

Kremnica (9) – Brehy (10)

Voznica po nevydarenom vstupe do jari posledné dva zápasy vyhrala, kým súper zo Bzenice na jar získal iba bod a právom mu patrí posledné miesto v súťaži. Zaujímavý zápas sa odohrá v Lutile, ktorá sa v posledných zápasoch herne aj výsledkovo trápi. Jej súperom bude Horná Ves, ktorá na jar síce neprehrala, ale až 4-krát remizovala hlavne v zápasoch vonku. Lovča posledné 3 zápasy prehrala s hrozivým skóre 3:12 a z popredia tabuľky padla až na siedme miesto. Stará Kremnička bude chcieť využiť krízu domácich a získať nejaké body, čo sa jej zatiaľ podarilo len v jednom jarnom zápase. Tabuľkové derby sa odohrá v Župkove, ktorý hosťuje Hodrušu. Župkov sa v poslednom kole tešil z prvej jarnej výhry, kým Hodruši sa už podarilo na jar obrať o body viac súperov, ale vsietila len 3 góly, čo je najmenej zo všetkých klubov. Síce jedenásta, ale sympaticky hrajúca Lovčica, ktorá zatiaľ bodovala v každom jarnom zápase privíta doma prvé Repište, ktoré si počína rovnako len s čistou víťaznou bilanciou. Slaská so stále najlepšou jarnou obranou by namala mať problémy s trápiacim sa Rudnom, ktoré ale posledný zápas vyhralo. Kremnica bude chcieť v domácom zápase poraziť Brehy a odčiniť domácu prehru s Voznicou. Brehy však posledné 4 zápasy neprehrali, čo sa budú snažiť v Kremnici zachovať.

II. TRIEDA JUH

19. kolo – 12.5.13 16:30

Vyhne (2) – Banská Štiavnica B (7) (sobota, 16:00)

Dolná Trnávka (4) – Banská Belá (5) (sobota)

Horné Hámre (3) – Ostrý Grúň (8)

Prenčov (6) – Tekovská Breznica (1)

Vyhne na jar prehrali len s Dolnou Trnávkou a Banská Štiavnica tiež prehrala len raz v Tekovskej Breznici. Uvidíme, kto bude úspešnejší vo vzájomnom zápase. Excelentne hrajúca Dolná Trnávka s 19-timi vsietenými gólmi a nebezpečným 8-gólovým Struhárom privíta Banskú Belú, ktorá však posledné 2 domáce zápasy jednoznačne vyhrala a neinkasovala ani gól. Na jar sa trápiace Horné Hámre, ktorým sa rozpadla nielen najlepšie hrajúca jesenná obrana, ale aj útok takmer vôbec nestrieľa góly, hosťujú Ostrý Grúň, ktorý na jar prehral len s lídrom a v Hámroch si bude chcieť bilanciu ešte vylepšiť. Prenčov, ktorý si na jar poradil len s Ladomerskou Vieskou bude chcieť potrápiť zatiaľ absolútne bezchybného lídra súťaže s Tekovskej Breznice so 6-gólovým Šebom.

II. TRIEDA SEVER

19. kolo – 12.5.13 16:30

Piteľová (4) – Šašovské Podhradie (8)

Trnava Hora (5) – Kremnické Bane (7)

Janova Lehota (1) – Krahule (3)

Hronská Dúbrava (9) – Kopernica (10)

Jastrabá (6) – Nevoľné (11)

Piteľová aj Šašovské Podhradie majú na jar úplne rovnakú bilanciu, t. j. 3 remízy, 1 prehra a 1 výhra. Favoritom vo vzájomnom zápase je Piteľová, ale Podhradie sa to bude snažiť zmeniť. Veľmi podobné výkony predvádzajú aj Trnava Hora a Kremnické Bane. Oba celky vyhrali na jar iba raz, takže motivácia im v zápase zrejme chýbať nebude. Líder s Janovej Lehoty si zmeria sily s Krahulami s 5-gólovým strelcom Netolickým, ktoré posledné 2 zápasy bodovali naplno a navyše ich brankár si udržal čistý štít. Dôležitý zápas čaká Hronskú Dúbravu a Kopernicu, ktoré sa budú spolu s Nevoľným chcieť vyhnúť poslednému miestu ligovej tabuľky. Hronská Dúbrava má však problémy s obranou a v posledných dvoch zápasoch inkasovala až 13 gólov, kým Kopernica podáva oveľa vyrovnanejšie výkony a v poslednom zápase dokonca prekvapivo zdolala Jastrabú. Kopernicu bude chcieť napodobniť aj Nevoľné, ktoré bude bojovať o dôležité body práve v Jastrabej, ktorá v posledných dvoch zápasoch vyšla bodovo naprázdno.

Poznámka: V zátvorkách pri kluboch je uvedené ich aktuálne umiestnenie v tabuľke.

Foto: Karol Krist

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM