Barbara Dallosová Kultúra Rôzne

Čas užiť si leto plnými dúškami: TOP 10 júnových akcií v Žiari a okolí

Prichádza obdobie, kedy je sedieť doma hriech. Užite si júnové dni a vyberte si už teraz, čo si nenecháte ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Čas užiť si leto plnými dúškami: TOP 10 júnových akcií v Žiari a okolí
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Prednášam teda som

1. – 4. jún, Kremnica
Súťažná prehliadka v umeleckom prednese – Prednášam teda som, bude písať jedenásty ročník. Za vyše desaťročie svojej existencie ukázala mnoho talentov, vytvorila nemálo priateľstiev a dnes funguje so stabilnou medzinárodno účasťou.

Majstrovstvá Slovenska v basketbale mladších minižiakov (U11)

2. – 4. jún, Športová hala (ZUS aréna), Žiar nad Hronom
Veľká basketbalová udalosť sa z dôvodu rozhodnutia SBA uskutoční práve v našom meste. Od piatka do nedele tak šesť najlepších tímov z celého Slovenska systémom každý s každým zabojuje o titul majstra krajiny. Slávnostné otvorenie turnaja je plánované na piatok o 15:30 hod. Zápasy Žiaru nad Hronom: piatok 8:30 a 13:45, sobota 10:45 a 16:00, nedeľa 10:45.

Prvý Kremnický Juniáles a MDD

2. júna od 9:00 hod., Ludovika, Kremnica
Kremnica pozýva na prvý Kremnický juniáles spojený s oslavami medzinárodného dňa detí, ktorý ponúkne bohatý program od rána až do neskorých nočných hodín.

Ľubo Šamo Project

2. jún o 20:00 hod., Akropola, Kremnica
Ľubo Šamo Project je skupinou výnimočných hudobníkov z Martina, ktorých dal dokopy líder kapely, jazzový huslista Ľubo Šamo. Turné otvára otvárajú hudobníci práve koncertom v kremnickej Akropole.

Impro šou ZH

9. jún o 18:00 hod., Výstavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Jedinečná šou, v ktorej nikdy neviete, čo sa stane. Improvizátorské kúsky žiakov Základnej umeleckej školy Zity Strnadovej-Parákovej a ich hostí.

Banda Americano a Coquillette

9. jún o 19:30 hod., U Shakespeara (terasa), Žiar nad Hronom
Prvý letný koncert pod holým nebom skupín Banda Americano a Coquillette v piatok 9. júna od 19.30 do 22.00 h na terase U Shakespeara pred MsKC. Vstup na koncert je zdarma.

Medzinárodný festival Petra Michalicu – Hudba pod diamantovou klenbou

16. 23. a 30. jún vždy o 19:00 hod., Kremnica
Séria koncertov nesúca meno známeho kremnického virtuóza bude prebiehať v júni aj júli. V júni to budú celkom tri koncerty – SilBand (16.6.), Classic and Folk (23.6.) a Štátny komorný orchester Žilina (30.6.).

Kremnická JAZZDA 2017 – dobrá hudba v uliciach starobylého mestečka

17. jún od 12:00 hod., Kremnica
V uliciach Kremnice bude počas jedného letného dňa znieť muzika, ktorú bežne z rádia nepočujeme. Kremnická jazzda, hoci to má v názve, nebude iba džezovým festivalom. Sľubuje swing, blues, etno, či dokonca elektronickú hudbu. Okrem toho sú pripravené výtvarné workshopy, burza, aj niečo pre kulinárov…

GUnaGU: ODVRÁTENÁ STRANA MESIACA

19. jún o 19:00 hod., SPSA EBG (Bývalý Dom kultúry), Žiar nad Hronom
Jedna z najvtipnejších hier renomovaného dramatika Viliama Klimáčka sa nevyhýba ani osobným zlyhaniam hrdinov a dojímavým situáciám, kedy hlavná hrdinka bojuje s mozgovou príhodou a zápasí nielen o syna a o sestru, ale najmä o vlastný dôstojný život. V hlavnej úlohe skvelá Milka Vášáryová.

Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike 2017

22. – 25. jún, Žiar nad Hronom
Najviac v zozname tohtoročných športových akcií v našom meste svietia spoločné majstrovstvá Slovenska a Česka v cestnej cyklistike. Na podujatí, ktoré sa skloňuje ako žiarska športová udalosť roka, nebudú chýbať esá ako Peter Sagan a mesto sa pripravuje na tisíce návštevníkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM