Martin Károly Kultúra

Čekovský v Palube

Žiarske Mestské kultúrne centrum sa opäť postaralo o skvelý program. V piatok 19. marca totiž vystúpil v známej žiarskej reštaurácii Cafe Paluba ďalší z radu umelcov.

Milovníkov dobrej hudby tentoraz po Bystríkovi či Robovi Pappovi prilákal známy hudobník, spevák a skladateľ Marián Čekovský. „V Žiari som už tretíkrát a vždy sa sem rád vraciam,“ povedal v úvode nášho rozhovoru hudobník, ktorý aj napriek tomu, že Paluba praskala vo švíkoch, trému nemal. „Mám rád tento druh koncertov. Uvoľnená atmosféra a kopa príjemných ľudí naokolo,“ s úsmevom rozpráva Čekovský, ktorého hudobným snom je napísať pesničky, ktoré by nezostali zapísané len na cédečkách, ale predovšetkým v pamäti ľudí.

Veľkou inšpiráciou sú pre neho jeho dve dcérky. „Podporujú ma celým svojím bytím. Je úžasné, keď si spievajú spolu so mnou. Rodina je pre mňa veľmi dôležitá, vďaka nej má všetko ostatné zmysel,“ hovorí Čekovský, ktorý tiež prezradil, že jeho dve slečny sú skôr maliarsky zdatné. „Nesnažím sa ich tlačiť do hudby. Pre mňa je dôležité, aby mali radosť z toho, čo robia,“ povedal na záver všestranný umelec, pre ktorého je, prekvapivo, najväčším relaxom – ticho.

(JF)

http://www.mskcentrum.sk/

Cekovsky v Palube
23
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM