Martin Károly Rôzne

Cena dvojizbového bytu klesla v Žiari nad Hronom asi o 15.000 eur

Žiar nad Hronom 4. septembra - Ceny bytov sa vplyvom krízy menili aj v Žiari nad Hronom. "Ak sa pred krízou dal v Žiari kúpiť dvojizbový byt v cene cca 43.000 eur, tak dnes sa podobný byt predáva za 27.000 - 30.000 eur. Čiže cena dvojizbového by

Čo sa týka cien bytov podľa typu, konkretizoval, že v súčasnosti sa ponúka jednoizbový byt v Žiari nad Hronom v cene od 10.000 eur. Za tú si však záujemca podľa jeho slov väčšinou môže kúpiť byt, z ktorého je zlá dostupnosť do centra alebo v stavbe, akou je prerobený internát a podobne. Horná cenová hranica týchto bytov je na úrovni 26.000 eur.

Dvojizbový byt sa dá kúpiť v cenovom rozpätí od 13.000 do 40.000 eur. V ponuke sú aj drahšie byty, ale ak „majitelia budú tieto byty chcieť predať, tak budú musieť znížiť cenu“, upozornil Mališ. Trojizbové byty sa v Žiari dajú kúpiť v cene od 30.000 do 50.000 eur. Aj pri tomto type bytov sú v ponuke drahšie, no platí pri nich to isté, čo pri dvojizbových.

To, či majú ľudia väčší alebo menší záujem o jednotlivé spomínané typy bytov, sa podľa Mališa jednoznačne nedá povedať. No menší záujem Žiarčanov zaznamenali pri predaji štvorizbových bytov. V O dvojizbové a trojizbové byty je v Žiari podľa Gregora Galetu z EURO-ROYAL REALITY, s.r.o., najväčší záujem. O jednoizbové a dvojizbové byty prejavujú záujem najmä jednotlivci a menšie rodiny. Trojizbové a štvorizbové byty vyhľadávajú rodiny.

Pokiaľ ide o stav predávaných bytov, niektoré sa podľa Galetu predávajú zrekonštruované, iné v pôvodnom stave, čo sa samozrejme odrazí aj na cene. To, o aký byt má kupca záujem, závisí od toho, či chce prísť do „hotového“ bývania, alebo si ho chce urobiť podľa vlastných predstáv.

Mališ dodal, že v Žiari nad Hronom v súčasnosti neprebieha a „podľa našich zistení sa ani nepripravuje výstavba nových bytov“.
V susednom meste Kremnica sa ceny bytov vplyvom krízy podľa Mališa nezmenili. Záujem o kúpu bytu je tu menší, „ale predáva sa“, pokračoval. Jednoizbový byt sa tu dá kúpiť za 24.000 – 30.000 eur, dvojizbový za 33.000 – 45.000 eur a trojizbový si môže záujemca zadovážiť v cene od 40.000 do 55.000 eur.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM