Barbara Dallosová Krimi

Cesta smrti pri Kremničke? Na tomto úseku vyhasli za krátky čas dva životy, čítajte slová policajtov

Úsek cesty len pár kilometrov od mesta sa stal v krátkom čase dejiskom hneď dvoch dopravných nehôd s veľmi smutným koncom. Niektorí vodiči skloňujú úsek ako mimoriadne nebezpečný. Čo na to muži zákona?

Ilustračný obrázok k článku Cesta smrti pri Kremničke? Na tomto úseku vyhasli za krátky čas dva životy, čítajte slová policajtov
Zdroj: Policajný zbor SR

Len pred pár dňami otriasla mestom i okolím tragédia, pri ktorej zahynula mladá vodička (†24). Ku zrážke došlo na úseku v smere zo Starej Kremničky do Žiaru nad Hronom. Na tej istej ceste kosila smrť i v počas vianočných sviatkov. V posledných dňoch roka sa stala osudnou cyklistovi (†28) zo Žiaru.

Niektorí sa výjadzu vyhýbajú

Výjazd zo Starej Kremničky v smere na okresné mesto považujú za nebezpečný aj niektorí tamojší obyvatelia. ,,Tento úsek je kritický najmä vzhľadom k vysokým rýchlostiam áut, odbočke do dediny, kde na danej šírke cesty vznikajú kolízne situácie na dennom poriadku," napísal nám do redakcie Marek, ktorý úsek ako vodič dôverne pozná.

Podľa neho nemusí byť výsledkom kolízií vždy dopravná nehoda, domáci ho ale v obľube nemajú a niektorí sa mu vraj radšej úplne vyhnú prechodom cez dedinu

Čo na to polícia?

Hoci počas uplynulých týždňov sa na výjazde z obce udiali dve nešťastia, polícia úsek celkovo ako nehodový nevyhodnotila. Isté zmeny sa na ňom ale predsa udiať majú.

,,Uvedený úsek nie je vedený ako nehodový, výjazd je v poriadku a rozhľadové pomery sú tam dobré. Ale v blízkej budúcnosti plánujeme v danej križovatke doplniť dodatkové tabuľky (Tvar križovatky) a dopravné gombíky," uviedla k situácii hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM