Katarína Reiterová Správy

Info, ktoré vás zaručene poteší: Cestu pri železničnej stanici opravia už v máji!

Konečne! Regionálna správa ciest opraví cestu na železničnú stanicu. Tento asi 200 metrov dlhý úsek pripomína skôr tankodróm ako cestu. Opravia ho už v máji. Kraj si ale určil podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Info, ktoré vás zaručene poteší: Cestu pri železničnej stanici opravia už v máji!
Foto: Peter Kováč

Táto cesta sa síce nachádza na území obce Ladomerská Vieska, ale patrí pod správu BBSK. Preto sa opravy nechytala ani Vieska a ani Žiar, aj napriek tomu, že o stave vozovky informovala na mestskom zastupiteľstve poslankyňa Stella Víťazková. Viac nájdete aj v našom článku: Poslankyňa Víťazková otvorene: Cesta na železnicu je horšia ako tankodróm.

Cesta bude opravená už v máji

Už vtedy nám ale zastupujúci primátor Peter Antal povedal, že na zasadnutí ZMOS požiadal predsedu BBSK Vladimíra Maňku o opravu tejto cesty. „Výsledkom našej žiadosti u predsedu BBSK V. Maňku je odpoveď, ktorá mi prišla listom, že Regionálna správa ciest bude rekonštruovať povrch cesty na stanicu, ktorá je v totálne dezolátnom stave! Veríme, že to bude hotové čoskoro,“ uviedol včera na svojom facebookovom profile Antal.

Zákaz zastavenia

Ako nám však povedal, BBSK si stanovil podmienku. A tou je zákaz zastavenia na tejto ceste pre kamióny. „Kraj už požiadal aj políciu o zákaz zastavenia na tejto ceste,“ uviedol pre žiar24.sk Antal.

„Okresný dopravný inšpektorát (ODI) v Žiari nad Hronom obdržal 19. marca tohto roku od Banskobystrickej regionálnej správy ciest v Žiari nad Hronom žiadosť o stanovisko k použitiu dočasného dopravného značenia č. B 34 (Zákaz zastavenia) na ceste III/050077 (príjazdová cesta na železničnú stanicu) z dôvodu zlého stavebno-technického stavu uvedenej cesty (deformované ložné vrstvy, chodníky sú miestami zatlačené až pod nivelitu cesty) čo je spôsobené hlavne parkovaním ťažkých nákladných vozidiel,“ potvrdila nám krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová a dodala, že ODI dalo súhlasné stanovisko k použitiu navrhovaného dočasného dopravného značenia. Tento zákaz sa však týka iba časti uvedenej cesty po pohostinstvo, ktoré sa tam nachádza.

Boj s veternými mlynmi vyhrali

Rozhodnutiu opraviť tento úsek cesty však predchádzalo niekoľko stretnutí. Jedno sa konalo na Regionálnej správe ciest, ktorého sa zúčastnili aj zástupcovia BBSK, ako aj starosta obce Ladomerská Vieska Vladimír Baran.

„Osobne som niekoľkokrát navštívil generálneho riaditeľa Slovenskej správy ciest v Bratislave, aby som pretlačil opravu tejto cesty,“ povedal nám k téme starosta Baran a dodal, že s prácami by sa malo začať už v prvý májový týždeň. „Cesta sa opraví v šírke 6 metrov a celkovo ide o 2 000 metrov štvorcových,“ upresňuje Baran a dodáva, že okrem toho sa obci Ladomerská Vieska podarilo spojazdniť aj verené osvetlenie v tejto časti.

Tankodrom pred železničnou stanicou
5
Galéria
Foto: Peter Kováč / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM