Správy

Cez Ferratu Fúha sám nedokázal prejsť: Muž si pomoc dokázal zalarmovať pískaním

Šťastím pre muža bolo, že dobrovoľný horský záchranár bol neďaleko náhodne fotiť západ slnka. Keď počul jeho pískanie, prišiel mu na pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Cez Ferratu Fúha sám nedokázal prejsť: Muž si pomoc dokázal zalarmovať pískaním
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Horskí záchranári z Kremnických vrchov dnes v podvečerných hodinách pomáhali Slovákovi (43), ktorý nezvládol prejsť cez Ferratu Fúha. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na sociálnej sieti.

Počul jeho pískanie

„Slovák bol na ferrate sám a snažil o prejdenie najťažšej ferraty vo veľmi komplikovaných podmienkach. Oceľové lano je totiž omrznuté, zaľadnené, tesne pred zotmením,“ uviedli záchranári.

Šťastím bolo, že dobrovoľný horský záchranár bol náhodne neďaleko fotiť západ slnka, keď počul jeho pískanie. Išiel sa pozrieť na miesto a našiel visieť na ferrate človeka.

„Horskí záchranári ho po príchode pomocou lanovej techniky spustil na zem. Nakoľko bol bez zranení nebolo potrebné ďalšie ošetrenie a mohol ísť domov. HZS momentálne neodporúča pohyb po Ferrátach nakoľko laná sú omrznuté a zaľadnené,“ doplnila na záver HZS s tým, že od 30.11 do 31.5. platí sezónna uzávera všetkých Via Ferrát.

Záchrana na Ferrate Fúha Horskí záchranári z Kremnických vrchov dnes v podvečerných hodinách pomáhali 43 – ročnému...

Posted by Horská záchranná služba on Thursday, November 26, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM