Katarína Reiterová Tlačové správy

Chcete kvalitné mäso a syry? Tak nakupujte v žiarskej Farme Tuška

Aj vy už máte po krk nekvalitného mäsa a umelých syrov bez chuti? Pokiaľ si myslíte, že v Žiari kvalitné výrobky nedostanete, mýlite sa! Čerstvé domáce mäso, syry a syrové výrobky v biokvalite môžete nakupovať priamo v Žiari. A my vám povieme kde.

Ilustračný obrázok k článku Chcete kvalitné mäso a syry? Tak nakupujte v žiarskej Farme Tuška
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Farma Tuška je farma rodinného typu, so sídlom v Kosoríne. „Zaoberáme sa chovom hovädzieho dobytku, ošípaných a oviec,“ prezrádza majiteľka Marta Tužinská a dodáva, že na farme spracúvajú mlieko a vyrábajú z neho syry a syrové delikatesy, ako sú syrové korbáčiky, struny, minipareničky, parenice či rezance. „Jeden náš výrobok je aj patentovaný, a to Syrová torta,“ dodáva Marta.

Potraviny bez chémie

Na farbe Marty Tužinskej pracujú členovia jej rodiny, všetky výrobky sú z ich zdrojov, takže biokvalita bez pridaných umelých látok je zaručená. Samozrejme, farma dodržiava základy ekologického poľnohospodárstva. „Produkty, ktoré vyrábame sú bez chemických stabilizátorov,“ dopĺňa Marta Tužinská.

Čerstvosť a jedinečná chuť

Rozdiel medzi domácim mäsom a tým kupovaným je nielen v čerstvosti, ale aj chuti. Žiadna chémia, pridávaná voda do mäsa, či iné „delikatesy“, ktorými nás dnes kŕmia supermarkety. „U nás si klienti mäsko musia dopredu objednávať. Mäso sa totiž dováža v piatok, aby bolo čerstvé na víkend. Jedine u hovädzinky sa čaká 10 dní, pretože mäsko nedáme do obehu skôr, ako nie sú k dispozícii výsledky vzoriek. Tak isto do soboty si u nás klienti môžu objednať debničku čerstvej zeleniny,“ vysvetľuje postupy majiteľka farmy.

Aktuálny zoznam zeleniny nájdete v obchode, v ponuke je len sezónna zelenina. „Debničku si môžu zákazníci vyzdvihnú vo štvrtok po obede od 15,00 hodiny. Samozrejme, máme aj bežný sortiment pre zdravú výživu, pretože ku nám našli cestu aj ľudia, ktorí sa zdravo stravujú,“ vysvetľuje Marta. V ponuke tak nájdete napríklad rôzne druhy klíčkov či vločiek. Obchodík Farmárske potraviny svoj sortiment neustále dopĺňa.

Kosorínska farma žne úspechy

Cieľom majiteľky farmy Marty Tužinskej je dodávať na naše stoly kvalitné a vždy čerstvé mäso, syry a výrobky z nich. Vďaka svojej vytrvalej práci však získala 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska v ťahaní syrovej nite a je zároveň držiteľkou rekordu v ťahaní syrovej nite za rok 2012. A to nie je ani zďaleka všetko. Martuška je aj víťazkou Receptu na bohatstvo v kategórii medzinárodná kuchyňa a držiteľkou ocenenia za najkrajší syrový výrobok na Majstrovstvách Slovenska.

Kde v Žiari nakúpite?

Ak sa pýtate, kde si v Žiari môžete kúpiť vždy čerstvé a kvalitné mäsko a syry, tak odpoveď je jednoduchá! V obchodíku Farmárske potraviny, ktorý nájdete v „Starom Žiari“, na Ulici SNP 46 (pri Klube ´84). Farmu Tušku nájdete aj na www.farmatuska.sk alebo na sociálnej sieti. Kto chce, môže sa pridať do skupiny na Facebooku.

V obchodíku Farmárske potraviny pripravujú aj ochutnávkové gril párty, na ktorých budete môcť vyskúšať dobroty z domácej produkcie Farmy Tuška. Sledujte Farmu Tušku na Facebooku a dozviete sa viac!

Farma Tuska PR
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM