Martin Károly Od Vás

Chodci tu musia byť v strehu

Žiarska ulica A. Kmeťa je po dažďoch alebo odmäku nebezpečná. Kvôli obrovským mlákam na ceste musia chodci prechádzať radšej meter od chodníka.

Na tento fakt nás upozornil jeden z čitateľov Žiar24. K správe priložil aj niekoľko fotografií, na ktorých vidieť, že chodník sa jednoducho používať nedá. Ak chodec nechce byť v tomto úseku nad Základnou školou Š. Moysesa mokrý, musí chodník obísť, alebo vystihnúť okamih bez premávky na pomerne frekventovanej ceste. Dokazujú to aj stopy chodcov v snehu.

Mesto o tomto probléme vie, niekoľkokrát sa o ňom hovorilo aj na mestskom zastupiteľstve. Žiarsky hovorca Martin Baláž dodáva, že podobný problém je aj na Ulici Dr. Janského. „V čase, keď sa v našom meste budoval kanalizačný systém, sa v týchto dvoch miestach urobili takzvané slepé kanály, to znamená vpuste, ktoré sú zakončené trativodom. Trativod je už zrejme poškodený, čiže vpuste nestíhajú dostatočne zbierať dažďovú vodu pri väčších úhrnoch zrážok,“ dopĺňa Baláž.

Martin Baláž nevie udať presný termín opravy. „Pokiaľ sa v tomto roku nájdu finančné prostriedky, chceme obidva úseky zrekonštruovať. Sľúbiť to však nevieme, pretože v tomto roku sú rozpočty samospráv veľmi napnuté,“ zakončuje hovorca.

Chodci a najmä mamičky s deťmi by sa mali tomuto úseku radšej vyhýbať, ak priamo netúžia po osviežujúcej sprche.

/mak/

Kanal ZH
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM