Barbara Dallosová Rôzne Správy

Choroba úraduje v žiarskych školách: Dve už vyhlásili chrípkové prázdniny

Choroba vyprázdňuje triedy. Dve zo žiarskych základiek už vyučovanie zrušili, zisťovali sme, ako to vyzerá v tých ostatných.

Ilustračný obrázok k článku Choroba úraduje v žiarskych školách: Dve už vyhlásili chrípkové prázdniny
Zdroj: TASR

Predĺžený víkend majú pre chrípkové prázdniny školáci na dvoch žiarskych základných školách v Žiari nad Hronom. Od štvrtka (14.2.) platia chrípkové prázdniny na štvorke (ZŠ Jilemnického) a takzvanej cirkevnej škole (ZŠ s MŠ Š. Moysesa).

,,Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom prerušujem z dôvodu zvýšeného výskytu chrípkového ochorenia výchovno-vyučovací proces od 14. 02. 2019 do 15. 02. 2019, vrátane mimoškolských aktivít. Vyučovanie začne dňa 18. 02. 2019," oznámila na oficiálnom webe školy riaditeľka štvorky Drahomíra Hanzlíková. Rovnako je tomu na cirkevnej, kde sa deti tiež učia až od pondelka.

,,Zatiaľ sa učíme, absencia je približne 16%. Na vyhlásenie chrípkových prázdnin by sme sa mali pohybovať na približne 20%, čo však nie je vylúčené, lebo chorobnosť nám stále stúpa. Uvidíme, čo prinesie nasledujúci týždeň," uviedol pre Žiar24 riaditeľ jednotky Marek Baláž.

Ako potvrdila riaditeľka Ľubica Baranová, vyučovanie v štandardnom režime prebieha aj na dvojke (ZŠ M. R. Štefánika): ,,V tomto čase nemáme tak zvýšenú chorobnosť, vyučovanie prebieha normálne."

Chrípková sezóna nás potrápi každoročne. Niekto si upevňuje zdravie napríklad otužovaním. Taký žúr v ľadovej vode, ako na tomto videu, sa ale len tak nevidí :)

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM