Katarína Reiterová Rôzne

Chrípka v Žiari udrela celou silou: Školy zatvárajú svoje brány!

AKTUALIZOVANÉ: Chrípka udrela naplno už aj v Žiari. Niektoré školy zatvorili svoje brány, niektoré sa na to len chystajú. Pozrite, ktoré tak urobili a dokedy chrípkové prázdniny potrvajú.

Svoje brány pre chrípkové prázdniny zatvorila ako prvá Základná škola na Ulici M. R. Štefánika. Stalo sa tak práve dnes a chrípkové prázdniny potrvajú do utorka. Deti do školy nastúpia v stredu 13. februára. „Počet chorých detí nám neustále stúpal, preto sme sa, na základe odporúčania hygieny, rozhodli vyhlásiť chrípkové prázdniny,“ povedala nám riaditeľka Dvojky Ľubica Baranová. Školská jedáleň bude v prevádzke len pre zdravé deti. Stravné lístky budú automaticky odhlásené, ale v prípade záujmu o obed pre zdravé deti, treba nahlásiť záujem v dňoch 8., 11. a 12. februára do 7,30 hodiny.

Viac ako 20 percentnú chorobnosť hlásia aj zo Štvorky, avšak či vyhlásia alebo nevyhlásia chrípkové prázdniny ukáže až pondelok.

Na situáciu sme sa dnes opýtali Vedúcej oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Žiari nad Hronom Evy Striežovej: „Najvyššia chorobnosť je v okrese Žarnovica 3548,4/100 00­0 obyvateľov, v Žiari je to 2031,3/100 00­0 obyvateľov a v okrese Banská Štiavnica 2177,3/100 00­0 obyvateľov. K dnešnému dňu je prerušené vyučovanie len na Základnej škole na Ulici M. R. Štefánika v Žiari nad Hronom“

Chorobnosť si môžete pozrieť aj na webovej stránke www.ruvzzh.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM