Barbara Dallosová Samospráva

Čítaje prví: Reakcia Miroslava Grznára na výsledok volieb, čo odkazuje Antalovi?

Zvolený primátor Žiaru Peter Antal vyhral nad svojimi konkurentmi s výrazným náskokom a viac než štyrmi tisícmi hlasov. Druhé miesto obsadil Miroslav Grznár. My vám prinášame jeho reakciu na výsledok volieb.

Ilustračný obrázok k článku Čítaje prví: Reakcia Miroslava Grznára na výsledok volieb, čo odkazuje Antalovi?
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu o ôsmej večer žiarske volebné miestnosti zavreli svoje brány a už krátko potom boli známe priebežné výsledky. Tie hovorili o suverénnom víťazstve súčasného primátora Petra Antala. Oficiálne výsledky potvrdili, že Antal svoj post obhájil so ziskom 87 percent hlasov. Druhý z troch mužov, ktorí bojovali o primátorské kreslo, skončil kandidát za stranu SIEŤ, Miroslav Grznár. Toto je jeho reakcia a odkaz zvolenému primátorovi i poslancom.

Ako reagujete na výsledok voľby primátora a výrazný rozdiel v počte hlasov?

V prvom rade ďakujem ľuďom za všetky hlasy, ktorými podporili nielen mňa, ale aj kandidátov na poslancov za stranu SIEŤ. Určite si všetky hlasy vážime, aj keď je pravda, že ich nebolo toľko, koľko sme očakávali. Isté ale je, že ani jeden hlas neprepadne. Naším cieľom bolo a naďalej je osloviť zvyšných 70 percent ľudí, nielen tých 30 percent ktorých bolo voliť. Tých zvyšných 70 percent predstavuje asi 10 000 voličov, čo je naozaj masa ľudí.

Čo odkážete Petrovi Antalovi?

Staronovému primátorovi, a tiež staronovým aj novým poslancom, samozrejme, gratulujem. Prajem im, aby sa im sľuby, ktoré dali svojim voličom, podarilo aj naplniť. Budem dúfať, že aj tie veci, ktoré boli podľa mňa pre mesto nevýhodné a nedobudované, alebo chýbali, sa podarí vyriešiť. Mám na mysli napríklad zimný štadión, opravu osvetlenia, chodníky, cyklotrasy a podobne.

Aké plány máte v najbližšej budúcnosti?

Toto bol len začiatok a skúsenosť, ktorá mňa i poslancov ktorí stáli za mnou posunie do ďalšieho obdobia. V priebehu budúceho týždňa si k tomu určite ešte sadneme. Život beží ďalej a my máme ďalšie plány. Je pred nami veľa vecí, napríklad aj parlamentné voľby. Budeme sa snažiť dostať sa čo najbližšie k ľuďom ktorí neboli voliť. Chceme vedieť, čo si myslia a čo by ich pritiahlo k urnám.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM