Barbara Dallosová Správy

City fest oslávi okrúhle narodeniny: Dočkáme sa v Žiari AC/DC? :)

Hoci leto sa nám zdá byť ešte v nedohľadne, na prípravách jubilejného desiateho ročníka City festu sa už pracuje. Organizátori majú smelé plány. Čítajte prvé info o obľúbenom podujatí Žiarčanov!

Ilustračný obrázok k článku City fest oslávi okrúhle narodeniny: Dočkáme sa v Žiari AC/DC? :)
Zdroj: Dnes24.sk

Dnes je ťažké uveriť, že niekoľkotisícový festival pred desiatimi rokmi začínal ako oslava výročia mesta. City fest si však vybudoval tradíciu a jeho ďalšie ročníky lákali do žiarskeho Parku Štefana Moysesa návštevníkov zo širokého okolia, či celého Slovenska.

Sen dramaturga

Dátum, kedy žiarsky park ožije toto leto, už poznáme. Organizátori zostali verní augustu. Na City feste 2015 sa tento rok zídeme 8.8. Hoci žiarske cityfestové pódium obvykle patrí hviezdam slovenskej a českej hudobnej scény, tento rok MsKC nevylučuje ani lákadlá v podobe zahraničných mien. ,,V súčasnosti jednáme s agentúrou zabezpečujúcou koncerty zahraničných hudobných hviezd. Môže sa však stať, že si z ponuky nevyberieme a dramaturgia bude ako vždy slovensko-česká. Nechajte sa prekvapiť," uviedol dramaturg Janko Kulich na oficiálnom webe mesta.

Dramaturg podujatia tiež prezradil, koho by si na pódiu City festu predstavoval, keby malo MsKC neobmedzené možnosti: ,,Ak by sme mali neobmedzený rozpočet, určite by sme chceli priniesť niečo také, čo Žiar ešte nezažil. Niečo výnimočné, lebo práve to si toto mesto zaslúži za to, ako sa o svojich obyvateľov stará. Možno by to bola opera Nabucco, možno koncert AC/DC," zasníval sa Kulich.

Ako ďalej vysvetlil pre náš portál, v tomto štádiu ešte MsKC čaká na ponuky zo zahraničia, tie však musia byť zaujímavé aj cenovo.

Čakajú nás novinky

Okrem konštalácie mien na line-upe desiateho ročníka sa organizátori zaoberajú aj mnohými vylepšeniami. Jednou z najväčších výziev je spraviť zo City festu podujatie pre desaťtisícový dav. To by malo umožniť aj špeciálne pódium nadštandardnej výšky a veľkosti, či obrazovka, na ktorej budú môcť návštevníci komfortne sledovať koncerty.

Ako pre Žiar 24 prezradil Janko Kulich, tohtoročný City fest by mal byť nielen väčší počtom návštevníkov, ale aj dlhší. ,,Chceme, aby to bola taká celodňovka, čiže nezačneme o 15:00 hodine ako to bolo v predošlých ročníkoch, ale už skôr, v ranných hodinách. Priestor pritom dostane aj viac kapiel z regiónu," sľubuje na záver dramaturg.

Foto: City fest 2013

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM