Barbara Dallosová Kultúra

City fest 2016 v číslach: Koľko sa nás zišlo v žiarskom parku?

Sobota patrila v Žiari nad Hronom City festu. Organizátori si brúsili zuby na prekonanie rekordu v návštevnosti. Čísla sú už vonku.

Ilustračný obrázok k článku City fest 2016 v číslach: Koľko sa nás zišlo v žiarskom parku?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarsky City fest sa v prostredí historického parku konal po jedenásty raz. Hoci podujatie začínalo ako drobný festival, v uplynulých rokoch patrí medzi najväčšie akcie tohto typu v regióne a je zvyknutý rátať návštevníkov v tisícoch.

Napriek tomu, že v sobotu (6.8.) miestami strašili mračná, pekné počasie nakoniec vydržalo a návštevníci City festu nezmokli.

Ako v mene organizátorov informoval producent MsKC Janko Kulich, na City feste 2016 sa vrátane vystupujúcich a personálu zišlo 10 000 ľudí. Týmto číslom sa jedenásty ročník zaradil medzi City festy s najvyššou účasťou.

Na jedenástom ročníku sa na pódiu symbolicky vystriedalo 11 interpretov a kapiel. Šancu zahrať si vo večernom vyťaženom čase a pred obrovským publikom dostali aj lokálni umelci. Line-up bol totiž zostavený systémom ,,na striedačku" a vystúpenia hviezd celoslovenského formátu boli popretkávané vystúpeniami našich kapiel. Vďaka tomu môžu napríklad žiarski punkáči z kapely Agáta povedať, že predskokanovali legende Horkýže Slíže a Andrej Marichel sa môže pochváliť tým, že si zahral pred Polemicom. Podľa Kulicha sa systém osvedčil a pokračovať by sa v ňom mohlo aj v ďalších ročníkoch.

Viac fotiek a videí z festivalu nájdete tu: CITY FEST 2016: Foto a video aj zo zákulisia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM