Správy Samospráva

Cyklochodník Žiarom je takmer hotový: Kedy ním presvištia prví cyklisti?

Po novom prejdú cyklisti Žiarom od Etapy až po závod za pár minút. Oficiálne spustenie niekoľkokilometrového cyklochodníka sa blíži.

Ilustračný obrázok k článku Cyklochodník Žiarom je takmer hotový: Kedy ním presvištia prví cyklisti?
Zdroj: TASR

S výstavbou cyklochodníka, ktorý by mal Žiarčanom uľahčiť cestu do práce v priemyselnom parku, začala žiarska samospráva ešte v lete minulého roka. Trasa dlhá 3,65 kilometra má spojiť severný koniec mesta s priemyselnou časťou a umožniť tak Žiarčanom dostať sa do práce bez auta či MHD za krátky čas.

Cyklokomunikáciu za viac ako 420 000 eur buduje firma Strabag, mesto pritom na projekt získalo dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške takmer 594 000 eur. Ako ozrejmuje vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, práce sú už takmer na konci.

,,Plán je oficiálne otvoriť cyklochodník v marci, keď už bude na jeho využívanie aj vhodné počasie. Konkrétny termín sa ale ešte viaže k nejakým náležitostiam, ktoré riešime s Okresným dopravným inšpektorátom. Každopádne, samotná stavba cyklochodníka je ukončená a na jar ju dáme Žiarčanom do úživania," uviedol.

Mobiliár, ktorý k cyklochodníku prislúcha, obsahuje stojany na bicykle popri trase a prístrešok na odloženie bicyklov pri štvrtej základnej škole. Ako doplnil Baláž, súčasťou stavebných prác bola aj oprava takzvaného kortínskeho mosta, ktorým nový cyklochodník vedie.

Ak je niekto skutočný maniak do bicyklov, tak Holanďania. Pozrite napríklad, ako to niekedy vyzerá pred ich obchodmi :)

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM