Marcel Mojžiš Rôzne

Dajte bacha na silné sneženie: Do noci môže napadnúť až 40 cm nového snehu!

Zima opäť ukáže svoju typickú tvár. Presne tak by to malo vo štvrtok vyzerať v našom okrese. Z oblohy sa opäť majú vo veľkom rútiť vločky a meteorológovia dokonca pre náš región vydali výstrahu druhého stupňa pred hustým snežením. Do noci tak môže pribudnúť až 40 cm bielej pokrývky!

Zima ešte stále nepovedala posledné slovo. Aj vo štvrtok má zasiahnuť náš okres silné sneženie, na pozore by sa tak mali mať najmä všetci tí, čo sadajú za volant. Počasie bude ovplyvňovať frontálne rozhranie presúvajúce sa cez východné Maďarsko a naše územie pomaly na severovýchod. Obloha sa znovu zatiahne a predviesť by sa opäť mala i Perinbaba.

V našom okrese počas dňa až do noci môže pribudnúť poriadne veľká biela prikrývka. „V okrese sa miestami očakáva výskyt silného sneženia pri ktorom spadne 20 – 40 cm nového snehu,“ informuje Slovenský hydrometeorologický ústav. Meteorológovia u nás očakávajú miesami výskyt silného sneženia, pred ktorým už vydali aj výstrahu druhého stupňa. Pred počasím by ste sa tak mali mať radšej napozore.

„Uvedená výška nového snehu predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ zdvíhajú varovný prst odborníci z SHMÚ. platí od šiestej hodiny ráno až do 23.00.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM