Rôzne Správy

Ďalší vynovený štadión v regióne? Modernizovať chce aj neďaleké mesto

V Žiari nad Hronom sa pôvodný spartakiádny štadión zmenil na moderný areál. Rekonštruovať chce aj susedná samospráva.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší vynovený štadión v regióne? Modernizovať chce aj neďaleké mesto
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Banskoštiavnická samospráva chce v najbližšom období hľadať možnosti, ako zmodernizovať miestny futbalový štadión. Začať chce určením priorít ďalšieho rozvoja a tiež vypracovaním architektonického návrhu na modernizáciu štadióna a okolia.

Na základe neho by mali podľa prednostky Mestského úradu v Banskej Štiavnici Ivany Ondrejmiškovej mestskí poslanci stanoviť priority, pretože finančných prostriedkov nie je toľko, aby sa dalo urobiť všetko. Tí sa zároveň uzniesli na tom, že v rozpočte na nasledujúci rok vyčlenia finančné prostriedky na riešenie havarijného stavu tribúny a zavlažovania.

Na to, čo by malo byť v areáli zrekonštruované, sa chcú pýtať aj prevádzkovateľa, ktorým je Futbalový klub Sitno. Jeho predseda a zároveň mestský poslanec Ľubomír Barák na rokovaní mestského zastupiteľstva načrtol, že riešiť by sa mali aj možnosti osvetlenia či parkovania.

Futbalový štadión v Banskej Štiavnici bol vybudovaný v 70. rokoch minulého storočia. Na jeho výstavbe sa podieľali všetci len brigádnicky, odpracovaných bolo celkom 10.880 brigád­nických hodín. V areáli sa okrem hracej plochy nachádza aj bežecká dráha, dráha pre skok do diaľky, sociálno-prevádzková budova a tribúna.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM