Martin Károly Iné športy

Ďalšie tri medaile od žiarskych karatistov

Trojkolový Slovenský pohár mládeže v karate začal svojím 1. kolom 18.2.2012 v Rožňave. Výprava piatich žiarskych karatistov MŠK získala dovedna 3 medaile.

Tento turnaj je pre pretekárov veľmi dôležitý, nakoľko prví šiesti pretekári po sčítaní všetkých bodov po troch kolách postupujú na majstrovstvá republiky. Druhou možnosťou je postup medailistov z regionálnych majstrovstiev.

Veľkosť výpravy našich pretekárov z Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom bola ovplyvnená chorobami niektorých jej členov a tak sme na turnaj nešli v plnej sile. Na súťaži nás nakoniec reprezentovalo 5 pretekárov.

Prvá do bojov nastúpila najmladšia členka výpravy Natália Rajčanová v kategórii starších žiačok do 35 kg. Prvým kolom sa jej podarilo prejsť, no v druhom narazila na minuloročnú majsterku Slovenska, s ktorou držala krok a zápas skončil remízou. Vzhľadom na lepší prejav posunuli do ďalších bojov rozhodcovia našu súperku.

V tej istej vekovej kategórii, ale vo váhe nad 40 kg štartovala Nina Jelžová. Nina sa na poslednej súťaži umiestnila na prvom mieste a tak sme aj teraz čakali zisk medaile. Naše očakávania sa naplnili, keď sa Nina postupne prebojovala do napínavého finále, kde za stavu 0:0 zabodovala doslova v poslednej sekunde zápasu a stala sa víťazkou kategórie.

V kategórii mladších dorastencov do 45 kg nastúpil Michal Výrostko, ktorého zápasnícky prejav je veľmi pútavý pre oko diváka. Prvým kolom Michal prešiel bez zaváhania, druhé kolo vyhral dokonca pred časovým limitom. V semifinále však narazil na neskoršieho víťaza, na ktorého nestačil. V boji o tretie miesto však zase ukázal prevahu na tatami a s prehľadom zvíťazil.

V mladších dorastenkách do 45 kg sa nám opäť darilo. Dominika Veisová mala síce smolu na rozlosovanie, keď všetky skúsenejšie pretekárky z tejto kategórie mala na svojej strane, ale ona si s nimi postupne poradila a prebojovala sa až do finále. Finálový boj bol v tomto prípade paradoxne najľahší a Dominika deklasovala svoju súperku 7:0.

Poslednou štartujúcou bola Martina Tatárová. Jej kategória mladších dorasteniek nad 45 kg bola snáď najviac obsadenou a bolo v nej plno zvučných mien. Martina svoj prvý zápas vyhrala, no v druhom prehrala s neskoršou víťazkou. To ju posunulo do repasáže o tretie miesto, kde ju čakali dva zápasy. Prvý opäť vyhrala, no v druhom si jej súperka postupne spravila trojbodový náskok. Martine sa podarilo stiahnuť rozdiel na jediný bod, ale to nestačilo na výhru a medaila jej unikla o vlások.

Zisk troch medailových umiestnení s piatimi pretekármi na takomto turnaji je pekný výsledok. Pretekárom ďakujeme za vzornú reprezentáciu mesta i klubu.

Mgr. Ľubomír Striežovský, tréner www.karatezh.sk

karate Roznava
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM