Barbara Dallosová Samospráva

Daňová politika mesta na tento rok: Zinkasovať chce 2,65 milióna eur, čo spraví s dlžníkmi?

Dane a poplatky tvoria jeden zo základných príjmov mesta. Tento rok ich chce mesto vybrať v hodnote viac než dvoch miliónov eur. Riešenie má aj pre dlžníkov.

Ilustračný obrázok k článku Daňová politika mesta na tento rok: Zinkasovať chce 2,65 milióna eur, čo spraví s dlžníkmi?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Žiar nad Hronom očakáva v roku 2015 výber na daniach a poplatkoch približne na úrovni 2,65 milióna eur. Dane a poplatky tvoria podľa vedúceho kancelárie primátora mesta Martina Baláža jednu zo základných zložiek príjmovej časti rozpočtu mesta.

Dane sa nezvýšia

,,Pre rok 2015 sme nezvyšovali sadzbu žiadnej dane a poplatku. Zmeny, ktoré sa robili v platných všeobecno záväzných nariadeniach, boli iba z dôvodu zosúladenia textových častí s aktuálnou legislatívou Slovenskej republiky," vysvetlil v tejto súvislosti Baláž.

Splátkové kalendáre pre dlžníkov

Ako ďalej uviedol, mesto dlhodobo eviduje v tejto oblasti platobnú disciplínu na úrovni 98 percent. ,,Vysoko úspešní sme aj pri vymožiteľnosti pohľadávok,„ dodal. Mesto sa podľa hovorcu vie s dlžníkmi dohodnúť aj na splátkovom kalendári. ,,V prípade, že dlžný subjekt prejaví ochotu splatiť svoj záväzok a požiada o to,“ dodal Baláž s tým, že každý prípad sa posudzuje individuálne.

Foto: illustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM