Barbara Dallosová Správy

Dedinka pri Žiari po miliónovej revitalizácii: Toto je jej nová tvár! FOTO

Ihriská, fitnes v prírode, nové zelené plochy, lavičky, vynovené mosty i unikátne slnečné hodiny. Rozsiahla revitalizácia verejných priestranstiev v obci ležiacej hneď pri Žiari je hotová.

Ilustračný obrázok k článku Dedinka pri Žiari po miliónovej revitalizácii: Toto je jej nová tvár! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Začiatky prác na rozsiahlej revitalizácii avizovala obec Lutila už v máji tohto roka. Tá mala pozostávať celkom z 19 stavieb. Na projekt v hodnote približne 1,6 milióna eur sa podarilo samospráve získať finančné prostriedky z Regionálneho operačného programu.

I počas leta sa v uliciach Lutily pracovalo a dnes sa môže samospráva pochváliť vynoveným centrom i priľahlými časťami. Ako sľuboval starosta Ján Pružina ešte na jar, opravy sa dočkali dva mosty, miestne komunikácie na niekoľkých uliciach, chodník popri hlavnej ceste a do panorámy mesta pribudli napríklad nové lavičky, detské ihrisko či fitnes centrum v prírode.

Zaujímavosťou sú dizajnové slnečné hodiny v priestoroch spomínaného fitnes centra. ,,Slnečné hodiny boli tiež súčasťou projektu. Stoja v priestoroch nového fitka, teda keď idete cez obec, tak je to posledná odbočka doprava, tam kde je nová výstavba," hovorí Pružina.

Podľa slov starostu sú už všetky práce sú úpne ukončené, kolaudáciu zrevitalizovaných priestorov chystá obec na na 16. septembra.

Foto: obec Lutila

Lutila po revitalizácii: Nové ihrisko, fitnes v prírode, i slnečné hodiny
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM