Barbara Dallosová Správy

Dedinka v Kremnických vrchoch láka na psie záprahy: Kedy padne definitívne rozhodnutie?

Za oknami to ani pár dní pred Vianocami na snehovú nádielku zatiaľ nevyzerá. Podľa starostu sa termín pretekov psích záprahov posúvať určite nebude. Po tráve sa ale sane ťahať nedajú...

Ilustračný obrázok k článku Dedinka v Kremnických vrchoch láka na psie záprahy: Kedy padne definitívne rozhodnutie?
Zdroj: TASR

Obec Krahule sa už onedlho stane opäť dejiskom pretekov psích záprahov. Tie sa majú uskutočniť v dňoch 9. – 10. januára 2016.

Záprahy priamo v obci

Podľa slov starostu Miroslava Schwarza si tento krásny šport v priamom prenose budú môcť domáci i návštevníci vychutnať priamo v centre obce. Preteky budú rozdelené na dve kolá, so sobotným štartom o 10:00 a nedeľným o 9:00 hod.

O všetkom však ešte môže rozhodnúť počasie. Situovanie podujatie v horskej dedinke nie je náhodné, žiada si totiž súvislú vrstvu snehu, na ktorú sú na Krahuliach v tomto období zvyknutí. Čas do druhého januárového víkendu sa kráti, avšak na sneh to stále nevyzerá.

Termín neposunú

Ako vysvetlil starosta, ak nenastanú vhodné snehové podmienky, termín sa presúvať nebude a obec sa bude musieť hosťovania podujatia pre tento rok vzdať.

,,Keď tu nebude sneh, nebudú ani záprahy. Podujatie má svoj kalendárny termín, takže prekladať sa určite nebude a preteky budú inde. Život prináša aj také situácie, bohužiaľ," hovorí otvorene Schwarz.

Ako pokračoval starosta, zhodnotiť, či dedinka má podmienky na organizáciu pretekov psích záprahov, plánujú v prvých dňoch nového roka, kedy padne i konečné rozhodnutie.

Môže vás zaujímať:

Zobudí sa túto zimu v Žiari Perinbaba? Špeciálna vianočná predpoveď!

Akcia, na ktorú mnohí čakajú: Prvé INFO o Bielej stope, poznáme termín i program!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM