Rôzne Správy

Dedinská škôlka pri Žiari s nápadom: Vybavenie telocvične chcú získať originálne

Rozpočet materskej školy bol prikrátky, učiteľky a deti teda spojili svoje sily. Výsledkom má byť nové vybavenie škôlkarskej telocvične.

Ilustračný obrázok k článku Dedinská škôlka pri Žiari s nápadom: Vybavenie telocvične chcú získať originálne
Zdroj: TASR

Deti a učiteľky z materskej školy vo Vyhniach (okres Žiar nad Hronom) chystajú benefičný koncert s názvom Rok v materskej škole. Výťažok z tohto podujatia chcú použiť na zakúpenie nového vybavenie do telocvične materskej školy.

Rozhodli sa zabojovať

,,Myšlienka uskutočniť benefičný koncert vyšla práve vtedy, keď sme dostali ďalšie priestory a vytvorili sme pre deti novú telocvičňu," priblížila riaditeľka Martina Kmeťová.

Keďže rozpočet materskej školy nie je na zakúpenie nového zariadenia postačujúci, rozhodli sa podľa jej slov zabojovať a zorganizovať koncert v ktorom hrajú „prvé husle“ práve malí škôlkari. ,,Výťažok z koncertu bude použitý na nákup náradia, detských fitnes strojov, ktoré prispejú k pohybovej zdatnosti našich detí," podotkla riaditeľka.

Veľký deň

Ako priblížila, telocvičňu pre materskú školu vytvorili z priestorov, kde kedysi sídlila obecná knižnica. Nachádza sa v tom istom objekte ako triedy, a tak nemusia škôlkari chodiť kvôli telocvični do vedľajšej základnej školy.

Benefičný koncert sa uskutoční 16. júna od 15.00 h na námestí vo Vyhniach. ,,Určite to bude veľký deň, my sa naň pripravujeme nie mesiac ani dva. Nakoľko sa volá Rok v materskej škole, hostia uvidia, ako ten rok v materskej škole vyzerá, čo všetko deti počas toho roka dokážu, čo sa naučia. No a budú tam aj iní hudobní hostia," dodala Kmeťová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM