Rôzne Správy

Dedinská základka získa vlastnú meteostanicu: Chce spolupracovať s nemeckými vedcami

Škola už oslovila nemecký Ústav Alfreda Wegenera, ktorý sa venuje polárnemu výskumu a výskumu morí. Meteostanica nebude jedinou novinkou.

Ilustračný obrázok k článku Dedinská základka získa vlastnú meteostanicu: Chce spolupracovať s nemeckými vedcami
Zdroj: TASR

V Základnej škole Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach sa rozhodli posilniť u miestnych školákov prírodovednú gramotnosť. Vďaka dotácii, ktorú škola získala, posilnia a zatraktívnia od budúceho školského roka krúžkovú činnosť, ktorá je zameraná na prírodovedné povedomie.

Škola spätá s prírodou

Na projekt získala škola nenávratný finančný príspevok vo výške približne 160.800 eur z Operačného programu Ľudské zdroje. ,,Jeho hlavným cieľom je zatraktívniť krúžkovú činnosť. Jej skvalitnenie, zvýšenie počtu hodín pre deti, nakoľko sú krúžky vyťažené. Takisto ide o vybavenie krúžkovej činnosti," priblížil riaditeľ školy Pavel Michal s tým, že ide napríklad o sokoliarsky, jazdecký či turisticko-prírodovedný krúžok.

Prostriedky pôjdu podľa jeho slov na vzdelávanie učiteľov, ale aj na vybavenie školy. Vďaka tomu zakúpia rôzne turistické pomôcky ako stany, karimatky či turistické palice.

,,Chceme tiež zakúpiť optiku – ďalekohľady. Ide nám o to, aby mohli deti pozorovať prírodu reálne. Monitorovať zvieratá, vtáctvo," podotkol Pavel Michal s tým, že zakúpia aj fotoaparát.

Meteostanica pre školákov

Ďalšou novinku má byť meteorologická stanica. Téme klimatických zmien a vývoju počasia sa miestni školáci venujú už aj v súčasnosti, no vďaka novej stanici ju chcú ešte posilniť. V tejto oblasti chcú získať aj nového partnera. Podľa riaditeľa oslovili s prosbou o spoluprácu nemecký Ústav Alfreda Wegenera, ktorý sa venuje polárnemu výskumu a výskumu morí. ,,Písali sme im prvý mail s tým, že by sme chceli nadviazať spoluprácu," načrtol Michal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM