Barbara Dallosová Správy

Demonštrácia za slušné Slovensko: Ako to vyzeralo v Žiari? FOTO

Protestné zhromaždenie za slušné Slovensko napísalo v našom meste svoju druhú kapitolu. Ľudia sa v daždivom počasí stretli na žiarskom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Demonštrácia za slušné Slovensko: Ako to vyzeralo v Žiari? FOTO
19
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarske námestie, tak ako mnohé iné centrá slovenských miest, sa zaplnilo ľuďmi v rámci protestného zhromaždenia Za slušné Slovensko už minulý piatok (9.3.2018).

Ľudia sa po týždni stretli v uliciach znova. Ako avizovali organizátori, zhromaždenia sa konali v niekoľkých mestách po celej krajine a ako minulý piatok, i teraz sa pridali aj mestá spoza hraníc. Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a nová slušná vláda.

Na Námestí Matice slovenskej sa začali v nepríjemne daždivom počasí prvé hlúčiky ľudí zbiehať už krátko pred piatou. Ako pódium tentoraz poslúžila plocha pred vstupom do tzv. bieleho domu. Slova sa ujala organizátorka Michaela Čillíková, pri mikrofóne sa následne vystriedalo ešte niekoľko rečníkov, medzi nimi pedagogička Natália Novotná, pedagóg Marián Vojtko, spisovateľ Ondrej Kalamár a študent Andrej Hrmo.

,,Zvukovú techniku aj s technikom, ktorý ju obsluhoval, nám tentokrát ponúklo a požičalo mesto Žiar nad Hronom. Minulý týždeň sme to zháňali od známych, tentoraz sme dostali takúto pomoc," vysvetľuje organizátorka.

Ako uviedla Čillíková, počet zúčastnených ľudí si odhadnúť netrúfa, predpokladá však, že ich bolo menej než na minulotýždňovom zhromaždení. ,,Asi tým, že počasie bolo také, aké bolo. Ale sme radi, že aj tak si ľudia uvedomili, že za slušné Slovensko sa oplatí postaviť aj v daždi," konštatovala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM