Barbara Dallosová Rôzne Správy

Deň, kedy sa rozžiari žiarsky stromček: Čo sľubuje tohtoročný mikulášsky program?

Po rozsvietení stromčeka v centre sa Žiar ponorí do ozajstnej predvianočnej atmosféry. Zisťovali sme, ako to bude vyzerať tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Deň, kedy sa rozžiari žiarsky stromček: Čo sľubuje tohtoročný mikulášsky program?
Zdroj: Dnes24.sk

Rozsvietenie vianočného stromčeka v centre mesta je pre Žiarčanov znakom, že najkrajšie sviatky roka sú už za dverami. Tejto úlohy sa už tradične ujíma Mikuláš. Tento rok sa oslavy v centre uskutočnia v mikulášsky predvečer, 5. decembra.

Program na Námestí Matice slovenskej mal v uplynulých rokoch rôzne podoby. Žiarskeho Mikuláša sme videli na námestie prichádzať na kabriolete, na povoze s koňmi či dokonca zlaňovať sa zo strechy bieleho domu.

Súčasťou mikulášskych osláv ale vždy bola rozprávka. Inak tomu nebude ani tento rok. Predstavenie Čarovný zvonček majú pod záštitou pedagógovia a žiaci Základnej umeleckej školy Zity Strnadovej-Parákovej. Sily pri príprave programu spojila celá škola. Ako pre Žiar24 uviedla riaditeľka školy Dana Kravecová, deti sa môžu tešiť na nové kostýmy a krásnu scénu z dielne Výtvarného odboru, o samotné výkony v príbehu sa postarajú žiaci Tanečného a Literárno-dramatického odboru.

Ako avizuje Mestské kultúrne centrum (MsKC) na svojich stránkach, rozprávka na námestí začne o pol piatej podvečer. Samotný Mikuláš s anjelom a čertom dorazia o sedemnástej. Ako bonus si MsKC pre najmenších Žiarčanov pripravilo premietanie zdarma. O 17:30 v kinosále Kina Hron uvedie rozprávku Pat a Mat.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM