Barbara Dallosová Rôzne

Divočina na skok od mesta: 5 miest v okolí Žiaru, kde stretnete zvieratá zoči-voči

Nedovoľte svojim ,,mestským ratolestiam", aby poznali zvieraciu ríšu len z učebníc. Kvôli takémuto výletu netreba cestovať do ďalekých ZOO. Prinášame niekoľko tipov z regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Divočina na skok od mesta: 5 miest v okolí Žiaru, kde stretnete zvieratá zoči-voči
Zdroj: TASR

Do najbližšej veľkej ZOO musíme z nášho regiónu cestovať desiatky kilometrov. Priblížiť sa prírode, ujsť z ruchu mesta a ukázať svojim deťom krásy zvieracej ríše zblízka, sa ale dá aj inak. V okolí Žiaru nad Hronom je niekoľko zvieracích parkov či fariem. Stačí si vybrať a užiť si skvelý rodinný výlet.

Malá lesná ZOO pri Počúvadle

K obľúbenému tajchu sa chodia návštevníci v letných dňoch najmä okúpať, ak si však dáte prechádzku okolo brehov, narazíte na malú lesnú ZOO. Tá je súčasťou areálu hotela v blízkosti jazera. V lesnej ZOO sa nachádzajú rôzne domáce i lesné zvieratká. Nájsť tu môžete napríklad jelene a diviaky, ovce, kozy či somáriky. ZOO je otvorená, bezplatná pre verejnosť a je k nej voľný prístup od cesty.

Žiarska mini-zoo

Malý rodinný výlet, za ktorý vám vaše ratolesti budú vďačné. Netreba pritom baliť jedlo na celý deň a nasadať do auta. Z akejkoľvek časti Žiaru sa dá poľahky a po vlastných dostať do Parku Štefana Moysesa. Vy možno prídete na iné myšlienky a deťom sa určite bude rátať návšteva zvieracích obyvateľov minizoo. V žiarskom parku si nažívajú napríklad kozy, kengury, somáriky, zajace a pštrosy.

Zveropark Revištské Podzámčie

Zveropark leží priamo v prírode a okrem mohutných losov tu návštevníci môžu uvidieť napríklad aj muflóny, kunu skalnú, daniela škvrnitého, diviaka či maru stepnú. Zveropark je zameraný na vzdelávanie a spoznávanie prírody a určený je najmä pre rodiny s deťmi. Deti si niektoré druhy zvierat môžu dokonca chytiť alebo si ich pritúliť. Od tohto leta si môžeme v Zveroparku obzrieť aj skutočný unikát, losie mláďatko, aké sa na našom území nenarodilo už stovky rokov.

Čítajte tiež: Toto tu nebolo už 300 rokov: V našom regióne sa narodilo vzácne zvieratko, FOTO

Bolfov majer

Výlet v konskom sedle? Asi len málokto by odmietol. Jazda na koni je skvelou kombináciou toho, ako deti rozhýbať a zároveň pestovať ich vzťah k zvieratám a prírode. Ranč Bolfov Majer v Lovčici-Trubín ponúka hipoterapiu, animoterapiu pre deti, turistiku na koňoch i ubytovanie. Vezmite svoje ratolesti zajazdiť si, a možno si trúfnete i vy sami.

Ranč Bôra

Pár kilometrov od Banskej Štiavnice sa nachádza Ranč Bôra, ktorý svojim návštevníkom ponúka prežitie voľných chvíľ v krásnej prírode v objatí Štiavnických vrchov. Na ranči si na koňoch zajazdia začiatočníci i pokročilí. Deti poteší možnosť poprezerať si rôzne zvieratká nachádzajúce sa na území ranča.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM