Barbara Dallosová Šport

Do boja s jasným cieľom, v hre bol aj postup na Cyprus: Pozrite si VÝSLEDKY Žiarčanov + FOTO

Žiarski karatisti majú za sebou neľahké týždne. Cenný kovy boli zbierať v Košiciach i Budapešti. Nešlo pritom len o nablyšťané medaily, ale body na postupy do veľkých súťaží.

Ilustračný obrázok k článku Do boja s jasným cieľom, v hre bol aj postup na Cyprus: Pozrite si VÝSLEDKY Žiarčanov + FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Druhá polovica novembra nedala našim karatistom z MŠK Žiar nad Hronom priestor na oddych. Predposlednú novembrovú sobotu (21.11.) sa konalo v Košiciach záverečné kolo Slovenského pohára starších žiakov, kadetov a dorastencov, následne na to šla žiarska delegácia zabojovať na Tatami Cup do maďarskej metropoly.

Z Košíc sedem medailí

O cenné body do celkového rebríčka a o postup na decembrové Majstrovstvá republiky zabojovalo v Košiciach 338 pretekárov z 54 klubov z celého Slovenska. Žiarske talenty na tomto turnaji sprevádzala šťastná sedmička. Podarilo sa im vybojovať 7 medailových umiestnení, čo ich v celkovej štatistike vynieslo na 7.miesto v súťaži klubov.

V kategórii športový zápas kumite starších žiakov do 50kg si prvým miestom potvrdil vedúcu pozíciu v tabuľke Aris Nikolas Čela, čím sa stal celkovým víťazom Slovenského pohára. V kadetských kategóriách /14–15 roční/ sa výsledky niesli v striebornej farbe, keď si Natália Rajčanová /kadetky do 47kg/, Nina Jelžová /kadetky nad 54kg/ a Zdenko Vanka /kadeti do 57kg/ vybojovali zhodne strieborné medaily.

Juniori /16–17 roční/ sa taktiež nedali zahanbiť. Najlepšie sa darilo Dominike Veisovej, ktorá aj v tomto kole nenašla premožiteľku a tak okrem zlata si domov odniesla aj celkové prvenstvo na Slovenskom pohári v kategórii juniorky do 53kg. Martina Tatárová si v kategórii juniorky nad 59kg vybojovala striebro a tak isto skončil aj Milan Laurov v kategórii juniori do 68kg.

680 pretekárov

Novembrer a teda i jeseň naši karatisti definitívne uzavreli medzinárodným turnjom Tatami Cup v Budapešti. V starších vekových kategóriách sa bojovalo aj o body na postup na februárové Majstrovstvá Európy, ktoré sa budú konať na Cypre. Časť karatistov MŠK Žiar nad Hronom štartovala na tomto dobre obsadenom podujatí ako členovia reprezentačného družstva Stredoslovenského zväzu karate a časť pod hlavičkou MŠK.

Budapešť tento rok privítala 680 pretekárov z 80 klubov z 12 štátov: Turecko, Bielorusko, Slovensko, Ukrajina, Rumunsko, Anglicko, Fínsko, Bosna a Hercegovina, Rakúsko, Grécko a Holandsko.

V disciplíne súborné cvičenia kata nás reprezentovali naši najmladší pretekári a darilo sa im veľmi dobre, keď si Šimon Sečkár /mladší žiaci 10–11 roční/ vybojoval striebro, Ester Šišková /mladšie žiačky/ bronz a Ivana Gahírová /dievčatá 8–9 ročné/ bronz.

Zlaté baby

Aj v športovom zápase kumite sa naši najmenší nestratili. Tu sa dokonca žiarsky klub dočkaj aj vytúženého zlaa. Priniesli mu ho Ivana Gahírová /dievčatá 8–9 ročné nad 38kg/ a Natália Volfová /dievčatá 8–9 ročné do 28kg/, ktoré nenašli vo svojich kategóriách premožiteľky a tak si domov odniesli pekné poháre.

V kategórii starší žiaci 12–13 roční do 50 kg si bronz vybojovali Aris Nikolas Čela a Erik Sklenka. V kadetských kategóriách sa ziskom striebra najlepšie umiestnila Nina Jelžová /kadetky nad 54kg/. Natália Rajčanová si v kategórii kadetky do 47kg vybojovala bronz. V juniorských kategóriách /16–17 roční/ si striebro vybojovala Dominika Veisová /juniorky do 48kg/ a medailovú zbierku Žiarčanov uzavrel bronzom Michal Výrostko /juniori do 68kg/.

Foto: Karate klub MŠK Žiar nad Hronom

Žiarski karatisti na dvoch výjazdoch: Po medaily do Košíc i Budapešti
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM