Kultúra Tlačové správy

Do Kremnice mieria známi herci: Voľné lístky na predstavenie za jedinú odpoveď!

Vydarená hra o láske, ktorú uvádzajú divadlá po celom svete, prichádza v máji do Kremnice. Skúste štastie v hre o lístky na predstavenie Chlieb s maslom.

Ilustračný obrázok k článku Do Kremnice mieria známi herci: Voľné lístky na predstavenie za jedinú odpoveď!
Zdroj: Akropola Kremnica

Žiaranová, Loj, Mňahončák a Deák riešia vzťahový hlavolam Vydarená hra o láske, ktorú uvádzajú divadlá po celom svete, prichádza v máji do Kremnice. Vzťahovú komédiu uvedie priestor pre kultúru Akropola Kremnica.

Hra, ktorá obehla vyše stovku divadelných scén

Život muža je definovaný základnou dilemou. Zažívať striedanie pocitov šťastia a beznádeje ako slobodný muž, alebo vstúpiť do lákavého sveta lásky, v ktorom treba počítať so všetkým. Aj s tým dobrým a aj s hrozbou, že skončí o chlebe s maslom.

Vydarená hra rakúskeho herca, dramatika a režiséra Gabriela Barylliho obehla už takmer celý svet a hralo ju už viac ako 120 divadelných scén. Komédia Chlieb s maslom prichádza do Kremnice v divácky mimoriadne obľúbenej partii hercov. Tešiť sa môžete na Martina Mňahončáka, Juraja Loja, Braňa Deáka a svoje ženské zbrane predvedie Dominika Žiaranová. Hra pod taktovkou režisérky Aleny Lelkovej mala svoju slovenskú premiéru v roku 2016.

„Hra je úžasne a vtipne napísaná a skrýva v sebe dokonale vykreslené ľudské prototypy a modelové situácie, ktoré zaujmú asi každého,“ povedal na margo komédie Martin Mňahončák a zároveň poodhalil jej dej.

,,Dvaja kamaráti, herec a architekt, ktorí žijú v jednej domácnosti očakávajú návštevu manželského páru, kde pre muža chystajú oslavu narodenín. Až na to, že herec je zaľúbený do manželky predajcu topánok a ten prichádza sám s tým, že s manželkou sa práve pohádal a chce sa rozviesť,“ prezradil herec.*** „Je až neuveriteľné, ako Barylli dokáže vykresliť mužskú povahu, silu priateľstva a až bolestnú prevahu lásky a to všetko s nádherným nadhľadom a vtipom. Asi aj preto, že je sám herec, necháva krásny priestor pre hereckú akciu a tvorivosť,“*** do­dal.

Komédiu Chlieb s maslom, v ktorej nebude núdza o vtipné scénky a kvalitné herecké obsadenie, uvedie priestor pre kultúru Akropola Kremnica v stredu 15. mája. Predpredaj lístkov prebieha na portáli Tootoot.fm a v Kultúrnom a informačnom centre mesta.

Súťažíme o lístky

Otestujte, či pri vás stojí šťastena. S nami môžete získať dva voľné lístky na predstavenie Chlieb s maslom v kremnickej Akropole za odpoveď na súťažnú otázku.

Ako sa volá rakúsky dramatik, ktorý je autorom hry Chlieb s maslom?

Súťaž bola ukončená. Zapojením sa do súťaže ste súhlasili s podmienkami súťaže.

Zdroj: Akropola Kremnica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM