Správy

Dobrá správa pre Žiarčanov: Domov seniorov má byť hotový do konca roka

V Žiari nad Hronom pokračujú s prácami na objekte budúceho domova seniorov. Už teraz je oň veľký záujem.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Žiarčanov: Domov seniorov má byť hotový do konca roka
Zdroj: TASR

Zariadenie vzniká v priestoroch bývalej školy v prístavbe biskupského kaštieľa. Primátor Peter Antal priblížil, že rekonštrukcia objektu by mala byť hotová koncom tohto roka.

Otvoriť ho chcú v roku 2021

V uplynulých týždňoch sa podľa neho robili najmä práce v interiéri. „Na konci roka je termín odovzdania celej budovy tak, aby sme objekt mohli od začiatku roka 2021 postupne zariaďovať,“ priblížil Antal s tým, že sprevádzkovať zariadenie by chceli už koncom budúceho roka.

Dovtedy však úpravami prejde aj exteriér objektu. Pred objektom vybudujú parkovisko, v zadnej časti obnovia záhradu, aby ju mohli budúci klienti zariadenia využívať.

Na margo termínu otvorenia zariadenia Antal uviedol, že bude závisieť od rozhodnutia samosprávy, či domov seniorov otvoria skôr, ako ho zaradia do siete takýchto zariadení, a bude dostávať aj finančné prostriedky na klientov. „Tie môžeme najskôr dostať 1. januára 2022,“ skonštatoval s tým, že objekt však bude hotový a zariadený.

Záujem je už teraz

Podľa Antala sa tak ešte uvidí, či sprevádzkujú domov aj skôr, ale za toho predpokladu, že si budú klienti zatiaľ hradiť náklady z vlastných finančných prostriedkov. „Toto sa musíme ešte dohodnúť jednak na vedení mesta, ale aj s mestskými poslancami, v akom režime pôjdeme,“ dodal.

Záujem o umiestnenie je však už dnes podľa jeho vyjadrenia obrovský. „Už v súčasnosti sa na mňa obracajú záujemcovia s otázkou, kedy môžu podávať žiadosti,“ podotkol s tým, že mesto bude o tejto možnosti verejnosť včas informovať.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM