Správy

Dobré správy pre Žiarčanov: V nemocnici pribudli tri nové ambulancie

Pacienti s niektorými problémami po novom nemusia absolvovať transporty na vyšetrenia sanitkou cez celý areál nemocnice na polikliniku.

Pacienti Nemocnice Svet zdravia v Žiari nad Hronom s chorobami zažívacieho traktu už nemusia z dôvodu vyšetrení absolvovať transporty sanitkou cez celý areál nemocnice do objektu polikliniky. Gastroenterologická ambulancia je už totiž k dispozícii v rámci nemocnice, a to v bloku C na prízemí. Spolu s ňou nájdu klienti v tejto časti nemocnice už aj ambulancie úrazovej chirurgie a cievnej chirurgie.

,,Celkové náklady na rekonštrukciu doposiaľ nevyužívaných priestorov dosiahli 92 000 eur a stavebne sme ich pripravili za dva mesiace," povedal v piatok počas slávnostného otvorenia nových priestorov riaditeľ nemocnice Ivan Mokrý. Okrem samotných ambulancií sú k dispozícii aj nové čakárne s mobiliárom.

Všetky tieto ambulancie sú v spádovej oblasti, ktorá má približne 100 000 obyvateľov, veľmi vyťažené. Podľa riaditeľa počas minulého roku vykonali spolu vyše 14.000 vyšetrení a ošetrili vyše 6500 pacientov.

Podľa Mokrého nemocnica vlani okrem tejto investície vynaložila ešte ďalších asi 400 000 eur, a to do novej elektroinštalácie. Zariadenie pripravuje v blízkej budúcnosti ďalšie nákupy modernej medicínskej techniky a tiež ďalšie presuny ambulancií, ktoré by mali zlepšiť logistiku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM