Barbara Dallosová Správy

Dobré správy pre žiarskych vodičov i chodcov: Známa ulica v centre sa začala rekonštruovať

V centre Žiaru nad Hronom odštartovala rekonštrukcia frekventovanej ulice. Tá bola podľa radnice v dezolátnom stave. Vynovenie pocítia nielen chodci, ale aj šoféri.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre žiarskych vodičov i chodcov: Známa ulica v centre sa začala rekonštruovať
Zdroj: Dnes24.sk

V Žiari and Hronom začali v týchto dňoch s opravou cesty a chodníkov v spodnej časti Ulice Štefana Moysesa. Rekonštrukcia, ktorá bude stáť mesto približne 28 000 eur, by mala byť hotová ešte v tomto roku.

,,Táto cesta bola už dlhodobo v dezolátnom stave. Jednak robila problémy samotným vodičom, ale aj chodcom. Ako bola zlá vozovka, tak bol v zlom stave aj asfaltový povrch chodníka. Bol zvetraný a robili sa tam mláky," priblížil hovorca mesta Martin Baláž.

Súčasťou opravy je výmena asfaltového povrchu, rozšírenie cesty na niektorých miestach, ale aj rekonštrukcia priľahlých chodníkov. ,,Takisto je tam miesto na otáčanie vozidiel. To sa rozširuje, jednak aby to bolo pre vodičov jednoduchšie, ale aby to tiež vyhovovalo dopravným predpisom," dodal Baláž.

Oprava sa týka spodnej časti Ulice Š. Moysesa, teda od predajne potravín smerom k bývalému Pionierskemu domu. Peniaze na jej opravu vyčlenili na mimoriadnom rokovaní mestského zastupiteľstva v auguste tohto roka. Zámerom totiž bolo, aby sa oprava stihla urobiť ešte tento rok.

Čítajte tiež:

Nové služobné auto pre Antala asi tak rýchlo nebude: Peniaze sa plánujú presunúť aj na opravu cesty

Práce na ďalšej oddychovej zóne odštartovali: Koľko mesto za moderný komplex zacvaká?

Žiarska športová hala zmodernizovaná i v útrobách: Čo sa skrýva pod palubovkou? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM