Barbara Dallosová Samospráva

Dodávateľ nachystal mestu prekvapenie: Projektu za 20 miliónov niečo chýba, radnica sa už obrátila na ministerstvo

Centrum zhodnocovania odpadov (CZO) je jedným z najväčších projektov mesta za posledné roky. Jeho výstavba by mala byť dokončená už o niekoľko mesiacov. Jeden dodávateľ totiž nachystal mestu prekvapenie. Posunie to termín?

Ilustračný obrázok k článku Dodávateľ nachystal mestu prekvapenie: Projektu za 20 miliónov niečo chýba, radnica sa už obrátila na ministerstvo
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Nový začiatok projektu, v minulosti spájaného s problémami, oznámil primátor Antal v auguste minulého roka. Písali sme tu: Mesto preinvestuje milióny: Centrum zhodnocovania odpadov po novom + vzniknú aj fleky

Koncom tohto roka by mal byť projekt hotový. Mesto ho financuje z prostriedkov Európskej únie v hodnote približne 20 miliónov eur. ,,Stavebná časť celého centra je ukončená. Bežia dodávky technologických celkov v zmysle odsúhlaseného harmonogramu," vysvetlil primátor Peter Antal s tým, že zmluva na jeden z nich však nebola doteraz podpísaná.

Mesto preto rokuje a hľadá riešenie, ako sa s tým vyrovná. Primátor predpokladá, že táto technológia bude z projektu nakoniec vypustená. Termín ukončenia celého projektu nie je podľa jeho slov ohrozený.

Podľa vedúceho Odboru životného prostredia na Mestskom úrade v Žiari nad Hronom Jána Vinarčíka už mesto v tejto súvislosti rokuje aj s ministerstvom životného prostredia. Víťaz verejného obstarávania totiž podľa jeho slov rezignoval na dodávku spomínaného technologického celku. ,,Oznámil, že nie je schopný ho dodať, a preto sme museli začať s jednaniami aj na ministerstve životného prostredia," podotkol v tejto súvislosti.

Podľa Vinarčíka tak mesto z dôvodu vynechania tohto celku pravdepodobne nedočerpá v rámci projektu približne 1,7 milióna eur. Ako ďalej uviedol, prebieha síce príprava druhej zmeny projektu a v rámci nej môže mesto uvažovať aj o nejakých iných zariadeniach, no limitované je predovšetkým pre čas.

Viac o investičných projektoch mesta na tento rok čítajte tu: Primátor Antal EXKLUZÍVNE: Toto všetko chcem stihnúť tento rok!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM