Barbara Dallosová Rôzne Správy

Dôkaz, že to ide: Z vystrašenej Audrey sa vykľulo najväčšie zlatíčko, FOTO

Do útulkov príchadzajú najdúsi neraz zmätení, vystrašení, niekedy i útočne naladení. Nečudo. Pozrite ale, ako sa to môže zmeniť, keď im venujete pohladenie.

Ilustračný obrázok k článku Dôkaz, že to ide: Z vystrašenej Audrey sa vykľulo najväčšie zlatíčko, FOTO
19
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Psíci, ktorých sa vzdali majitelia, nechcené šteniatka či nešťastníci z hrozných podmienok. Do útulku psíky málokedy prichádzajú s veselou minulosťou. Treba preto počítať s tým, že sa ľuďom nemusia hneď vrhať do náručia.

Podobným prípadom je fenka Audrey, ktorej domovom sa stal útulok v Žiari nad Hronom. Skúsení pracovníci zo zariadenia v správe OZ Strážni anjeli však už vedia, že základom je zachovať trpezlivosť a dať zvieratku čas. Krížneka, ktorá pripomína líščie mláďatko, je podľa nich približne rok a pol stará.

,,Prvé dni sa veľmi bála a netúžila byť v našej spoločnosti. Keď však videla, že iní psíkovia sa tešia a prídu sa hladkať a hlavne, že sa im nič nestane, tak sa osmelila aj ona. Dnes už je to úúplne iná fenočka. Je veselá, bez problémov sa príde pomojkať a užíva si to. K cudzím ľuďom je ešte stále trošičku plachšia, ale nie je to už nič strašné. Za pár minút ste kamoši," vysvetľujú pracovníci útulku.

Audrey patrí medzi psíkov určených na adopciu. Fenke nevadí ani spoločnosť detí, avšak vhodnejšia by bola už k takým, ktoré sa k psíkom vedia adekvátne správať. Znášanlivá je tiež s inými psami a fenkami.

Na to, že má psia slečna je ešte mladučká, nie je príliš hyperaktívnka. Na vôdzke chodí disciplinovane, hoci v koterci si občas rada poskáče, no to len preto, že nemá rada samotu.

,,Audrey si zaslúži milujúcu rodinku, ktorá jej ukáže, aký vie byť psí život pekný. Bude vám naozaj vernou a vďačnou spoločníčkou," dodávajú pracovníci útulku.

Audrey pôjde na adopciu pôjde očkovaná, čipovaná, odčervená a kastrovaná. V prípade záujmu o Audrey či o iné psíky určené na adopciu volajte +421948082206, alebo sledujte facebookovú stránku OZ Strážni anjeli.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM