Barbara Dallosová Rôzne Správy

Domček v žiarskom parku už víta návštevníkov: Nakuknite dnu, FOTO

Útroby schátraného záhradného domčeka boli pre Žiarčanov roky tajomstvom. Po rekonštrukcii nevšedná stavba slúži návštevníkom.

Ilustračný obrázok k článku Domček v žiarskom parku už víta návštevníkov: Nakuknite dnu, FOTO
5
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Záhradný domček z 18. storočia víta návštevníkov pri vstupe do Parku Štefana Moysesa z bočnej strany. Pavilónik, ktorý mnohí Žiarčania ľudovo nazývajú kaplnka, mal roky zadebnené okná a dvere. Plán zrekonštruovať a sfunkčniť stavbu avizovalo mesto ešte v roku 2016. Ako vtedy priblížila radnica, jej víziou je vytvoriť v spustnutej stavbe priestor pre drobné kultúrno-spoločenské podujatia či na menšiu expozíciu. Obnova stavby vyšla mesto na 27 000 eur, z toho 20 000 tvorila dotácia od štátu.

Vnútorné priestory sú doplnené o propagačné predmety mesta. Ide o podobný sortiment, aký nájdu návštevníci aj v nedávno otvorenom informačnom centre v budove žiarskeho MsKC. Hoci pavilónik má novú podobu už od zimy, verejnosť doň veľa šancí nazrieť nemala.

Ako avizuje mesto na svojom oficiálnom facebooku, záhradný domček býva po novom verejnosti sprístupnený v čase 13.00 do 17.00 hodiny každý deň okrem pondelka.

Do priestorov letného domčeka zvedavo nazerali aj návštevníci Žiarskej slávnosti vína, ktorá sa konala priamo pred jeho vstupnými dverami. Fotky z atmosféry vínneho festivalu sme vám priniesli tu: Žiarčania ochutnávali v parku: Momenty zo slávnosti vína na FOTKÁCH

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM