Barbara Dallosová Šport

Dominika majsterkou sveta? O prestížny titul zabojuje talent zo žiarskeho klubu až v indonézskej Jakarte!

Okrem série jesenných výhier, ktoré už stihli žiarski karatisti nazbierať, prichádza z klubu ďalšia skvelá správa - obdivuhodný úspech žiarskej odchovankyne. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Dominika majsterkou sveta? O prestížny titul zabojuje talent zo žiarskeho klubu až v indonézskej Jakarte!
Zdroj: Dnes24.sk

Druhá polovice októbra nedala našim karatistom z MŠK Žiar nad Hronom čas na oddych. 17. októbra sa konal 30. ročník turnaja Pohár SNP v Banskej Bystrici, ktorý je druhým najstarším turnajom na Slovensku. Tento rok sa na ňom zišla takmer tristovka pretekárov z 37 klubov z celého Slovenska.

Žiar naj klubom turnaja

V súborných cvičeniach kata sa zo žiarskych talentov najviac darilo Ester Šiškovej a Šimonovi Sečkárovi, ktorí vo svojich kategóriách nenašli premožiteľov a domov si odniesli zlaté medaily. Zbierku úspechov uzavreli Alexandra Biela a Ivana Gahírová bronzom.

Ani pretekári v športovom zápase kumite sa nedali zahanbiť. Bez porážky vo svojich kategóriách ostali Aris Nikolas Čela, Nina Jelžová, Viktória Snopková a Dominika Veisová. Striebro patrilo Ivane Gahírovej a Zdenkovi Vankovi. Čerešničkou na torte bol bronz Kariny Hanákovej.

Žiarčania teda domov niesli hneď šesť zlatých, dva strieborné a tri bronzové kovy, čo vynieslo náš klub na prvé miesto v úspešnosti na trunaji.

Darilo sa v kumite

O týždeň neskôr (24.10.) sa konalo 1. kolo Slovenského pohára kadetov a juniorov v Galante. Za účasti 316 pretekárov z 53 klubov z celého Slovenska sa do bojov o postup na Majstrovstvá Slovenska zapojili aj naši pretekári. A opäť úspešne.

Medailovo sa im darilo v disciplíne športový zápas kumite. Na najvyššie stupienky vo svojich kategóriách vystúpili Aris Nikolas Čela, Dominika Veisová a Michal Výrostko. Druhé miesto patrí Zdenkovi Vankovi a na tretích miestach skončili Viktória Snopková, Martina Tatárová a Andrej Krátky.

Ďalšia medailová žatva teda Žiarčanom priniesla tri zlaté, jednu striebornú a tri bronzové medaily. V náročnej súťaži teda žiarsky klub opäť patril medzi špičku, tentoraz na peknom treťom mieste.

Dominika do Jakarty

Okrem série výhier sú už jasné i nominácie na Majstrovstvá sveta juniorov a kadetov, ktoré sa budú konať 12. – 15. novembra 2015 v indonézskej Jakarte. Náš klub a mesto bude vo farbách Slovenského reprezentačného družstva zastupovať v kategórii kadetiek do 54 kg Dominika Veisová.

Môže vás zaujímať:

Sezónu odštartovali medailovou žatvou: Žiarski karatisti si boli po cenné kovy v európskych metropolách

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM