Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Dominika nám opäť robí reklamu: Žiarska športovkyňa s ocenením

Rezort školstva oceňoval študentov, ktorí dosiahli úspechy na medzinárodných súťažiach. Medzi ocenenými talentami máme žiarsku zástupkyňu.

Ilustračný obrázok k článku Dominika nám opäť robí reklamu: Žiarska športovkyňa s ocenením
Zdroj: súkr. archív D. Veisová

Úspešní žiaci a študenti, ktorí dosiahli významné úspechy na medzinárodných predmetových olympiádach, umeleckých či športových súťažiach v uplynulom roku, si prevzali ocenenie Pamätný list sv. Gorazda.

Štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Krajňák pri príležitosti 17. novembra ako Medzinárodného dňa študentstva, ako aj Dňa boja za slobodu a demokraciu ocenil na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave 30 žiakov z celého Slovenska.

Ocenení študenti reprezentovali Slovensko na mnohých medzinárodných súťažiach z oblasti matematiky, informatiky, fyziky, ale aj v športe či umení.

Zástupkyňu medzi ocenenými študentami má aj naše mesto. Je ňou športovkyňa Dominika Veisová zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Žiari nad Hronom. Ocenenie si Dominika prevzala za šírenie dobrého mena školy doma aj v zahraničí a získanie zlatej medaily na Majstrovstvách Európy v karate starších juniorov v Sofii v športovom zápase kumite.

Ocenenie pre úspešných študentov udeľujú každoročne zástupcovia rezortu školstva pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM