Katarína Reiterová Krimi

Drahé autá s mladými vodičmi. Štyri nehody za tri dni

Dopravná polícia v Žiari za posledné 3 dni riešila 4 dopravné nehody. Ťažko zranená bola jedna chodkyňa, ktorej namerali alkohol v krvi.

[color=#cc0000]­[size=14]Prvá nehoda[/size][/co­lor] Prvá z radu nehôd sa stal v stredu 12. septembra okolo 19.00 hodine. Na rýchlostnej ceste R1 neďaleko obce Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica havarovalo Audi A8, ktoré viedol 27-ročný vodič z Malaciek. Ten počas dažďa predchádzal z ľavého jazdného pruhu do pravého. Na mokrej ceste stratil kontrolu nad vedením vozidla, ktoré v šmyku narazilo do zvodidla. „Jeho 18-ročná spolujazdkyňa utrpela ľahké zranenia. Škoda na vozidle je odhadnutá na 21-tisíc eur. Alkohol u vodiča zistený nebol,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická.

[color=#cc0000]­[size=14]Druhá nehoda[/size][/co­lor] K druhej nehode došlo vo štvrtok 13. septembra o 10.40 hodine pri obci Bzenica. „Ťukli“ sa Škoda Octavia a VW Passat. 28-ročný vodič Škody Octavia z Ružomberka na priamom úseku cesty neďaleko obce Bzenica pri predchádzaní pred ním idúceho vozidla neprispôsobil rýchlosť jazdy poveternostným podmienkam. Na mokrej vozovke, počas dažďa, dostal s vozidlom aquaplaning. Jeho vozidlo sa stalo neovládateľným dostalo sa do rotácie. Potom s vozidlom narazil ľavou bočnou časťou do predchádzaného Pasasta. To viedla 28-ročná vodička z Handlovej. Dopravná nehoda si vyžiadala dvoch ľahko zranených.// „Škoda na vozidlách je odhadnutá na 5-tisíc eur. Alkohol u vodičov zistený nebol,“// uviedla k tejto nehode Vrbická.

[color=#cc0000]­[size=14]Tretia nehoda[/size][/co­lor] Tretia nehoda sa stala tiež vo štvrtok o 9.00 hodine pri obci Tekovská Breznica. Do zvodidiel narazil Jaguar XF, ktoré viedol 32-ročný vodič z Kláštora pod Znievom. Na rýchlostnej ceste R1 neprispôsobil rýchlosť jazdy poveternostným podmienkam, počas hustého dažďa, na vode dostal aquaplaning. Jeho vozidlo sa stalo neovládateľným, narazilo do zvodidla vpravo a vľavo, pričom zostal s vozidlom stáť priečne v pravom jazdnom pruhu. Škoda na vozidle je odhadnutá na 22-tisíc eur. „Alkohol u vodiča zistený nebol,“ dodala policajná hovorkyňa.

[color=#cc0000]­[size=14]Štvrtá nehoda[/size][/co­lor] V piatok 14. septembra o 5.30 hodine sa stala štvrtá nehoda. Došlo k nej na nadjazde pred obcou Brehy v smere od obce Nová Baňa. 45-ročnú chodkyňu z Brehov zrazil Rover 414, ktorý viedla 22-ročná vodička z Malej Lehoty. „Vodička osobného motorového vozidla pri predchádzaní uvedeného úseku bola počas tmy osvetlená svetlami protiidúceho vozidla, pričom z poza tohto vozidla pred jej vozidlo náhle vstúpila chodkyňa, ktorú zrazila prednou časťou vozidla,“ uviedla k tejto nehode Vrbická a dodala, že: „22-ročná vodička pre krátku vzdialenosť už nedokázala zrážke zabrániť. Chodkyňa utrpela ťažké zranenia. Škoda na vozidle je odhadnutá na 100 eur. Alkohol u vodičky zistený nebol, chodkyni v dychu namerali 0,71 miligramu alkoholu (1,48 promile).“

Nehody_seria
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM