Radka Deckerová Basketbal

Dráma až do posledných sekúnd

V sobotu o 13.00 hod. naši basketbalisti odohrali na rožňavskej palubovke majstrovský zápas. Pozrite si video.

12. kolo – BK ŠPD ROŽŇAVA – MŠK BK ŽIAR NAD HRONOM 85:86

Rožňava(4.12.). Sobotňajší zápas s priebežné prvým družstvom východnej skupiny priniesol jednoznačné víťazstvo domácim Košičanom keď Žiarčania nedokázali odolávať tlaku domácej obrany a rýchlemu protiútoku . Nedeľňajší zápas v Rožňave mal už omnoho zaujímavejší priebeh a napätú situáciu v boji o víťazstvo rozhodla až posledná sekunda. Domáci toto stretnutie rozohrali lepšie a prvý polčas patril nakoniec im. Do druhého polčasu nastúpili hosťujúci hráči zo Žiaru s veľkým Nasadením a v priebehu dvoch minúť zlikvidovali 7. Bodové manko z prvého polčasu( 46:39) a začínalo sa od začiatku. V tejto časti hry však mali na vrch Žiarčania úspešná obrana nedovolila domácim Rožňavčanom skórovať a tak skóre narastalo až na 10. bodový náskok pre hosti(54:64) Ako ukázala posledná štvrtina dráma začala vrcholiť až v jej priebehu. Domáci sa nevzdávali a doťahovali náskok a dokonca sa aj ujali vedenia a 2. minúty pred koncom bolo 82:79. Ani za takéhoto stavu sa mladici Žiaru nepolozili a spolu a spolu so skúseným Jonasom zabojovali o víťazstvo! Sedem bodová šnúra bodov vykresala šancu pre Žiarčanov a 4. bodové vedenie dávalo šancu na víťazstvo. Domáci však opäť trojkou korigovali skóre zápasu (85:86)V posledných sekundách mal možnosť zvýšiť náskok hosti dvoma TH Daubner ale ani raz neuspel a tak rýchla akcia domácich bola zastavená faulom a na čiaru TH sa postavil už po uplynutí riadnej hracej doby domáci Draganovsky. Ale ani on neuniesol tlak zodpovednosti a obe strely skončili mimo obruče a tak sa z víťazstva a zaslúžené tešili Žiarčania.

Vysledky: sobota SLÁVIA TU KOŠICE – MŠK BK ŽIAR nad HRONOM 115 : 83 ( 54 : 42 ) Body: Zibrinyi 21; Jonas 19; Moravčík 19; Daubner 15; Kysela 7; Bulko 2; Gašparík, Vája 0.
Trojky 10; TH 11/5; fauly 17; technicka chyba Kysela.

Nedeľa BK ŠPD ROŽNAVA – MŠK BK ŽIAR nad HRONOM 85 : 86 ( 46 : 39 )

Body: Zibrinyi 29; Jány 24; Majerčak 10; Jonas 9; Daubner 7; Vája 6; Kysela , Bulko, Moravčik 0. Trojky 8; TH 30/24 ; fauly 16.

Tréner Tibor JÁNY Zdroj: www.roznava24.sk

Dráma až do posledných sekúnd
1
Galéria
basket_muzi_rv_zh
27
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM