Barbara Dallosová Krimi

Dráma na železnici v regióne: Rušňovodič zbadal muža (39), zrážke už nedokázal zabrániť

Podľa informácií od polície sedel muž na hrane nástupišťa s nohami spustenými v koľajisku, rušňovodič zrážke nedokázal zabrániť signalizáciou ani rýchlobrzdou.

Ilustračný obrázok k článku Dráma na železnici v regióne: Rušňovodič zbadal muža (39), zrážke už nedokázal zabrániť
Foto: Slávka Kellová

Ako informovala Ivana Popluhárová z Odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva Železníc Slovenskej republiky (GR ŽSR), k zrážke osoby vlakom došlo na zastávke v Tekovskej Breznici (30.4.).

Prípad potvrdila aj polícia. Podľa krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej 39-ročný muž z Veľkého Ďura sedel na okraji nástupišťa a nohy mal spustené v koľajisku.

,,Rušňovodič pri spozorovaní osoby použil zvukové výstražné znamenie a rýchlobrzdu, no zrážke už nedokázal zabrániť. Po kontakte vlaku s osobou poškodený utrpel zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice," priblížila Faltániová s tým, že zranenému mužovi policajti namerali 3,79 promile alkoholu v krvi.

Ako dodala, Železničná polícia vo Zvolene prípad objasňuje ako priestupok na úseku železničnej dopravy. Podľa hovorkyne železničiarov bola kvôli udalosti na úseku prerušená doprava a tri vlaky meškali 132 minút.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM