Barbara Dallosová Správy

Dráma v lese žiarskej kotliny: Policajt si to všimol a hneď začal konať, odhalil niečo otrasné! FOTO len pre silné povahy

Tak toto sa nerobí. Nebyť včasného zásahu policajta, vyčíňanie muža (62), ktorý už teraz podľa policajnej správy žiarskeho oddelenia čelí vážnemu obvineniu, by zrejme pokračovalo.

Ilustračný obrázok k článku Dráma v lese žiarskej kotliny: Policajt si to všimol a hneď začal konať, odhalil niečo otrasné! FOTO len pre silné povahy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom obvinil muža (62) z Tekovskej Breznice z prečinu pytliactva.

Obvinený muž podľa policajnej správy v poľovnom revíri Chválené pri Tekovskej Breznici, usmrtil mláďa daniela škvrnitého nelegálne držanou dlhou guľovou zbraňou a mäso z usmrteného zvieraťa o hmotnosti približne 16 kg uskladnil u seba doma. To vraj ešte nebolo všetko.

Mäso uložil do igelitiek

,,Následne v nedeľu (24.1.) okolo 12:00 hodiny na tom istom mieste strelnou zbraňou usmrtil gravidnú samicu jeleňa lesného a mäso (36 kg) uložil do igelitových tašiek za účelom použitia pre vlastnú potrebu, uviedla Petrovičová s tým, že poľovnému združeniu bola spôsobená celková škoda vo výške 3 910 eur.

Ako pokračovala hovorkyňa, obvinený bol na mieste zadržaný policajtom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Žarnovici, ktorý bol v tom čase, v čase osobného voľna, na poľovačke.

Policajt bol práve na posede…

,,Policajt bol práve na posede, keď mu iný poľovník volal, že našiel stopy po krvi a stopy po ťahaní čerstvo ulovenej zveri, ktoré viedli k posedu. Policajt začal pozorovať okolité územie s úmyslom vypátrať možného páchateľa. Po chvíli spozoroval podozrivú osobu a začal ju sledovať," opisuje Petrovičová.

Podľa slov hovorkyne policajt podozrivého muža dostihol a vyzval ho, aby zostal stáť a pustil zbraň z ruky, v tom čase sa už na miesto dostavila aj privolaná poľovná stráž.

,,Po tom čo pytliaka spoločne odzbrojili, bol na miesto privolaný policajný výjazd. Muž sa ku skutku priznal. Za takýto prečin hrozí trest odňatia slobody na 1 rok až 5 rokov," dodala na záver hovorkyňa.

Policajné FOTO len pre silné povahy!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM