Katarína Reiterová Kremnica

Nová rozhľadňa nad Kremnicou: Robotníkov prekvapil terén, letná sezóna sa nestíha

Stavbu drevenej rozhľadne na Krahulskom vrchu nad Kremnicou avizovala primátorka mesta Zuzana Balážová už na začiatku roka. Je to jeden z plánov, ktorý by mohol pomôcť rozvoju turizmu v Kremnici a jej okolí.

Ilustračný obrázok k článku Nová rozhľadňa nad Kremnicou: Robotníkov prekvapil terén, letná sezóna sa nestíha
Zdroj: Dnes24.sk

Stavebné práce na rozhľadni sa začali na jar tohto roka, dokončená by mala byť do jesene. Drevenú rozhľadňu s osemuholníkovým pôdorysom s priemerom šesť metrov, tromi poschodiami a výškou 13,5 metra stavajú robotníci na Krahulskom vrchu na turistickom chodníku, ktorý spája Kremnicu s obcou Krahule. „Bude drevená, s kamenným a betónovým základom,“ priblížila stavbu primátorka.

Práce spomalil ťažký terén

Rozhľadňa by mala byť dokončená po konci letnej turistickej sezóny. „Dúfali sme, že bude postavená trochu skôr, no na vrchu je ťažší terén. Trochu poprší a robotníci majú problém dostať sa hore s mechanizmami,“ vysvetlila Balážová.

Na rozhľadňu sa zložia až traja

Stavbu za viac ako 40 000 eur financujú tri subjekty. „Na realizácii tohto projektu sa spojili Mestské lesy Kremnica, s.r.o., ktorých 100-percentným vlastníkom je mesto Kremnica, súkromná kremnická spoločnosť Elba a obec Krahule. Rozhľadňa tak bude výsledkom ich dobrej spolupráce,“ uzavrela Balážová.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM