Barbara Dallosová Kultúra Rôzne Správy

Duch Vianoc na kremnickom hrade: Čakajú nás špeciálne prehliadky

V priestoroch kremnického hradu ožije známy vianočný príbeh... Múzeum pripravilo sériu tematických prehliadok.

Ilustračný obrázok k článku Duch Vianoc na kremnickom hrade: Čakajú nás špeciálne prehliadky
1
Galéria
Zdroj: TASR

Múzeum mincí a medailí Kremnica pripravilo na záver roka špeciálne sviatočné podujatie s názvom Duch Vianoc na kremnickom hrade. Dramatizácia známej vianočnej rozprávky oživí prehliadky Mestského hradu v stredu 28. decembra 2016.

Ako informovalo kremnické múzeum, dramatizované prehliadky na motívy vianočnej rozprávky anglického autora, jedného z najslávnejších rozprávkarov 19. storočia a spisovateľa vôbec, Charlesa Dickensa, rozpovedia príbeh starého zatrpknutého a lakomého úžerníka Ebenezera Scrooga.

Toho v predvečer Štedrého dňa ho navštívi duch jeho obchodného partnera Marleyho, večne zviazaného túžbou po peniazoch, no tiež duchovia minulých, prítomných a budúcich Vianoc. Duchovia ukážu Ebenezerovi skutočný význam Vianoc. Ebenezer nakoniec zmení svoj postoj k životu a pohľad na Vianoce, kedy sa rozhodne obdarovať svoje okolie a dopomôcť k šťastiu tým, ktorí to nemajú ani počas sviatkov ľahké.

Tematické prehliadky v autentických priestoroch kremnického hradu budú prebiehať počas dňa (28.12) v niekoľkých časoch – o 10:00, 11:00 ,13:00, 14:00 a 15:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM