Správy

Dva milióny stačiť nebudú: Do žiarskeho zimáku vrazí mesto viac

Podľa slov primátora by nová suma mala byť postačujúca na to, aby sa zimný štadión dostal do stavu, za ktorý sa už Žiarčania nebudú musieť hanbiť.

Ilustračný obrázok k článku Dva milióny stačiť nebudú: Do žiarskeho zimáku vrazí mesto viac
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Na dokončenie rekonštrukcie zimného štadióna použije žiarska samospráva aj 800 000 eur z rezervného fondu mesta. Rozhodli o tom na tohtotýždňovom rokovaní mestského zastupiteľstva žiarski poslanci. Primátor Peter Antal zároveň informoval, že mesto už pozná celkovú predpokladanú čiastku, ktorá je na rekonštrukciu športoviska potrebná. Pôvodne plánované dva milióny eur, z ktorých polovicu tvorí dotácia od štátu, podľa jeho slov na celkovú rekonštrukciu stačiť nebude.

,,V súčasnosti už máme dostatočný prehľad o potrebných finančných prostriedkoch na dokončenie zimného štadióna, čiže predpoklad je, že suma do troch miliónov eur by mala byť postačujúca na to, aby sme zimný štadión dostali do stavu, aby sme sa zaň znovu nemuseli hanbiť," priblížil na rokovaní Antal. Podľa jeho slov bude štadión jedným z najlacnejších a najmodernejších štadiónov s kapacitou 2000 miest.

Poslanci zároveň odsúhlasili, že zimný štadión sa stane majetkom mestskej spoločnosti Technické služby, ktorá bude ľadovú plochu prenajímať ďalej spoločnosti Sport trend. Tá mala štadión v nájme aj doteraz. Podobným spôsobom prevádzkuje mesto aj ďalšie svoje športoviská. Podľa primátora ide o dlhodobo udržateľný model prevádzkovania zimného štadióna.

Nájomné pre spoločnosť Sport trend bude podľa Antala vo výške 35 000 eur ročne. Okrem toho bude mať povinnosť realizovať na vlastné náklady športovú činnosť hokejového klubu, poskytovať bezodplatne ľadovú plochu vo vymedzenom čase organizáciám určeným mestom Žiar nad Hronom a poskytovať ľadovú plochu verejnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM