Katarína Reiterová Krimi

Dva týždne od tragického výbuchu: Polícia stále nepozná výsledky DNA testov

Ani po dvoch týždňoch od tragickej udalosti, ktorá otriasla Žiarom nemá polícia výsledky DNA testov obete. Podľa prvých informácií išlo o mestského poslanca a advokáta Mareka Rakovského. DNA testy to mali potvrdiť.

Ilustračný obrázok k článku Dva týždne od tragického výbuchu: Polícia stále nepozná výsledky DNA testov
Zdroj: Dnes24.sk

Auto Mareka Rakovského vybuchlo na Ulici M.R. Štefánika v Žiari krátko po 9.00 hodine presne pred dvomi týždňami, v utorok 2. júla. Priamo pod sedadlo šoféra zatiaľ neznámy páchateľ nainštaloval bombu. Mestský poslanec autom prešiel asi päťdesiat metrov, potom auto explodovalo.

Oficiálne výsledky zatiaľ nie sú

Na miesto nešťastia okamžite prišli nielen hasiči, ale aj príslušníci polície, ktorí zbierali dôkazy. Avšak výsledky DNA stále nemajú. „Oficiálne výsledky DNA zatiaľ neboli doručené," povedala pre žiar24 hovorkyňa Prezídia policajného zboru Andrea Dobiášová a dodala, že polícia na objasnení prípadu intenzívne pracuje.

Čo hovorí odborník

Aký je však postup polície v prípade takéhoto činu? Spýtali sme sa Jozefa Meteňku, vedúceho katedry Kriminalistiky a forenzných vied Akadémie Policajného zboru v Bratislave: „Žiadny trestný čin sa presne nepodobá inému, a teda aj vyšetrovanie a celý postup má síce pravidlá a obvyklé postupy, ale tie sú len schémou, ktorú je potrebné tvorivo uplatňovať. A pravda, niekedy je potrebné aj šťastie, aby odhaľovanie a dokumentovanie niekde neuviazlo, často aj z objektívnych príčin.“

Polícia prípad vyšetruje ako úkladnú vraždu. V prípade, že polícia chytí páchateľa a dokáže mu vinu, hrozí mu odňatie slobody na 25 rokov až doživotie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM