Aktualizované Barbara Dallosová Rôzne Správy

Energetici sú na nohách: Kremnica stále hlási výpadky elektriny

Na strednom Slovensku je po včerajších búrkach bez elektriny stále vyše tisíc odberných miest. Jedny z najväčších problémov riešia energetici v Kremnici.

Ilustračný obrázok k článku Energetici sú na nohách: Kremnica stále hlási výpadky elektriny
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu večer začali v Žilinskom a Banskobystrickom kraji v dôsledku intenzívnych búrok a silného nárazového vetra pribúdať početné poruchy na elektrickej distribučnej sieti. Včera o 22:00 hod. bolo bez prúdu viac ako 6 000 domácností.

O kalamite sme vás informovali tu: Kalamita v kraji: Najviac domácností bez elektriny v okrese Žiar nad Hronom!

Ako najnovšie informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš, na strednom Slovensku je bez elektriny ešte stále viac ako 1 300 odberných miest. Energetici rieša momentálne šesť porúch na vedeniach vysokého napätia, pre ktoré zostalo bez napájania takmer 50 trafostaníc.

,,Najviac zasiahnutými sú niektoré obce v okres Rimavská Sobota, ale aj mesto Kremnica. Okrem toho eviduje SSD aj viacero lokálnych výpadkov na úrovni nízkeho napätia," uviedol Gejdoš.

V teréne sú podľa jeho slov desiatky údržbárov, ťažká technika aj piliari. Väčšinou opravujú vodiče postrhávané na zem a odstraňujú stromy a konáre popadané na vedenie.

,,Keďže je stále mokro, terén je na mnohých miestach šmykľavý a blatistý, čo im výrazne obmedzuje pohyb. Vynakladajú však maximálne úsilie, aby poruchy odstránili čo najskôr," dodáva k aktuálnej situácii Gejdoš.

AKTUALIZÁCIA: 18:05 hod. (29.7.) Podľa Gejdoša aktuálne hlásia iba jednu poruchu v Čremošnom pri Turčianskych Tepliciach. Ide o chatovú oblasť, kde je bez elektriny 13 odberných miest.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM